40 éve fennálló országos csúcsát ünnepelte barátok, tisztelők, ismerősök között Kispál László, többszörös bajnok, egykori válogatott atléta.

A Tisztelet Komlónak Egyesület által szervezett meglepetésbulival köszöntötték fel Kispál Lászlót barátai, ismerősei abból az alkalomból, hogy 1978. május 17-én 2000 méteres síkfutásban állított fel új országos csúcsot. 5 perc 1,9 másodperces eredménye máig fennálló magyar rekord.

Szinte percre pontosan a 40 évvel ezelőtti csúcsdöntés pillanataiban köszönhette meg vendégeinek Kispál László a Béke Hotelben, hogy jelenlétükkel megtisztelték a jubileum kapcsán. A kiváló atléta felidézte a felejthetetlen 5 percet, amely a mai napig ráirányítja a figyelmet a komlói atlétika fénykorára.

A jubileumi ünnepségen – a csúcsdöntés jubileuma alkalmából – „Komló Város Sportjáért” kitüntetést vehetett át a többszörös bajnok sportember. Az elismerést Polics József polgármester nyújtotta át Kispál Lászlónak, akit Páva Zoltán korábbi polgármester, Jégl Zoltán, a Tisztelet Komlónak Egyesület elnöke, Gelb Miklós, korábbi önkormányzati képviselő és Prohászka István, a KBSK egykori elnöke és nagyszerű atléta köszöntött a csúcsdöntés 40. évfordulóján.