Harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az Év Gyára versenyt. A leginnovatívabb gyártó kategóriában komlói győztest avattak.

A termelőüzemmel rendelkező cégek jelentkezhettek a versenyre, amelyen 9 kategóriában hirdettek győztest, az összetett Év Gyára díjat pedig az a cég nyerhette el, amely több kategóriában is felkerült a legjobbak listájára, és legalább az egyikben az első helyen végzett.

A kiválasztott cégeket egy szakértő csapat járta végig, hogy a helyszínen is ellenőrizze a benyújtott adatokat, végül szakértőkből álló zsűri bírálta el, és hozta meg a döntést.

A szakértők döntése értelmében a közelmúltban lezárult versenyen, a leginnovatívabb gyártó kategóriában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagja, a komlói székhelyű RATI Kft. nyert.

A RATI Kft.  energetikai szempontból Magyarország egyik leginnovatívabb ipari- és irodaépületét 2012-ben adták át a Komlón, ahol autófelszerelési cikkek fejlesztése és gyártása zajlik, elsősorban az európai piac számára. Termékeiket Európa számos országában értékesítik.