Ahogy azt többen észrevették, a város számos pontján elmaradoztak az időszakos fűnyírások. Az önkormányzattól megtudtuk: az idei évben kevesebb vállalkozóval sikerült csak leszerződnie a városnak, ráadásul a közmunkaprogramban dolgozók jelentős részét is felszívta az elsődleges munkaerőpiac.

Bár időközben több vállalkozó értesült – szájhagyomány útján – a lehetőségről, akik jelentkeztek is, a létszámuk azonban még mindig nem elégséges a város méreteihez viszonyítva. Így ezt a végtelennek tűnő fűtengert csak egy maréknyi ember nyírja, és tartja rendben a füves területeket az egész városban.

Komló Város Önkormányzata ezért a lakosság segítségét kéri: aki tud (szeret) füvet nyírni, az jelentkezzen a Komlói Városgondnokságon. A munkavégzés lehet egyszeri, többszöri vagy az egész szezonra szóló feladat. A fűnyírásért természetesen fizet a város. A munkavégzés az emberek, az autók, és a házak között folyik, tehát felelősséget kell vállalni az elvégzett területért, és az esetleges károkozásért.

További információ – fizetés, felszerelés, – személyesen, a gondnokság épületében.