Nyílt napot tartottak a Komlói Mentőállomáson. A rendezvénnyel a mentőállomás munkatársai is tisztelegtek a 70 éves jubileumát ünneplő Országos Mentőszolgálat előtt, emellett felhívták a figyelmet az újraélesztés szakszerű lépéseinek fontosságára.

A május 10-i mentők napja alkalmából szervezett nyílt napon reggel 9-től délután 16 óráig fogadták az érdeklődőket a komlói mentőállomás munkatársai. A többnyire kisgyermekes családok által választott program résztvevői megtekinthették a mentőautók felszereltségét, kipróbálhatták a technikai és diagnosztikai eszközöket, a legkisebbek rajzversenyen vehettek részt.

A fókuszba ezen a napon is az újraélesztés fontossága került, hiszen egy nemrég készült felmérés szerint Magyarországon 1000 emberből átlagban mindössze 17-en tudják a rendkívüli esetekben, hogy mi az újraélesztés helyes eljárása.

Varga Zoltán mentőtiszt, a nyílt nap házigazdája hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy minél többen megismerjék az újraélesztés helyes lépéseit, hiszen fontos lenne, hogy a mentők kiérkezéséig – akár a családtagok, ismerősök közreműködésével – szakszerűen elkezdődjön az újraélesztés.

A nyílt napon szóba került a Komlói Mentőalapítvány (adószáma: 18302424-1-02), melyen keresztül az adók 1%-ából és a felajánlásokból is tudják műszerezettségüket fejleszteni az állomáson. Legutóbb vénalámpát, csontfúró eszközt (csontvelő-infúzióhoz használatos eszköz) vásároltak, de a közeli terveik között szerepel kocsinként egy-egy végtagrögzítő szett beszerzése is.

Az Országos Mentőszolgálatot1948. május 10-én hozták létre. Komlón 1950 óta működik szervezett mentőegység, 1955-től mentőállomás szolgálja a komlói egészségügyet. Kezdetben a földhivatal mai épületében működött, majd később átköltözött mostani helyére. 2015-ben dinamizálták a mentőállomást, mellyel jelentősen csökkent a mentők kiérkezési ideje. A komlói állomáson 30 munkatárs végzi munkáját nap, mint nap.  Egy esetkocsi és két mentőautó áll készen riasztásra.