Május 4-6-án rendezte a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Berczik Sára Emlék Kupa regionális selejtezőjét. A Komlói Bányász RG-szakosztálya 10 tornásszal képviseltette magát a versenyen, amelyből heten jutottak el az országos döntőre. Fotó: Németh Csenge edző, Vörösvári Csenge vezetőedző és a továbbjutók egy csoportja

A legkisebbek között Varga Dorina (2011) első helyen kvalifikálta magát a döntőbe. A 2009-esek között Storcz Dorina aranyminősítést szerzett, mellyel egyenes az út az országos döntőbe. Ezen felül a zsűri neki szavazta a „legjobb előadó” különdíjat. Kichler Hanna ezüst, míg Vas Patrícia bronzminősítést szerzett. 2008-as születésűek között Antao Theresa bronzminősítéssel zárta a versenyt, míg Szilasi Dorka a hetedik helyen végzett, ezzel szinten részt vehet a jövő hétvégén megrendezendő országos bajnokságon.

2006-2005-os kategóriában a KBSK RG egyéni csapata a harmadik helyen végzett, így velük is találkozhatunk a jövő heten. A csapat tagjai: Szép Maja, Jelenik Lilla, Filomela Hanna, Korn Liliana. Fontos megemlíteni, hogy a lányoknak ez volt az első szövetségi versenyük, ahol remekül helyt álltak. Népes mezőnyben – egy-egy kategóriában harmincan is voltak -, jóval tapasztaltabb versenyzőkkel szemben álltak helyt.

A Berczik Sára Emlék Kupa selejtezőjével párhuzamosan zajlott a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett Nyugat-magyarországi Regionális Diákolimpia.
I. osztályban 0. korcsoportban a 2011-es Györei Zoé a harmadik helyezést szerezte meg, míg III. osztály 1. korcsoportban Barta Johanna (2009) a 7. helyen zárta a selejtezőt, ezzel mindketten bejutottak a június 8-10-én rendezendő országos döntőre, Kazincbarcikára. Csapatversenyben a Szilvási Általános Iskola csapata a 13. helyen végzett. A csapat tagjai: Lőcsei Enikő, Horváth Réka, Kriszt Dorka, Somogyi Véda.

„Hitetlenül büszke vagyok a lányokra, nem számítottunk ilyen szép eredményekre, elvégre ez volt életük első szövetségi versenye, ahol a kategóriákban sokkal több riválissal kellett megküzdeniük. Voltak kategóriák ahol akar húszan, harmincan is rajthoz álltak, a lányok mégis kiharcolták a továbbjutást. Jó érzés volt, tapasztaltabb, régebben a szakmában levő edzőktől, bíróktól hallani a dicsérő szavakat. Büszke vagyok a csapatra, hogy kétéves fennállásunk ellenére ilyen szép sikert értünk el. A következő állomás a Berczik Sára Emlék Kupa, illetve a Diákolimpia országos döntője, ahol igyekezni fogunk, hogy mindenki a legjobbat nyújtsa, és megmutassuk, hogy „mi vagyunk a KBSK” – nyilatkozta a versenyek után Vörösvári Csenge vezetőedző.

Storcz Dorina előadását különdíjjal értékelte a zsűri