Ezzel a címmel nyílt gyermekrajzokból kiállítás május 10-én a Közösségek Házában.

A rajzpályázatot a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete hirdette meg a város általános iskolásai számára. A 160 nevezett alkotást hat iskolából küldték a felkészítő tanárok. A főként alsó tagozatos diákok sokféle témából merítettek. Ki egy emlékezetes kirándulást, ki egy iskolai szereplést, mások a családdal töltött együttlétet örökítették meg színesen egyéniségüknek megfelelően.

A megnyitóra szinte valamennyi pályázó megjelent, mert tudták, hogy „üres kézzel” senki sem távozik.

A szövetség évek óta törekszik arra, hogy minél több gyermeket vonjon be az alkotásba, de nem célja a rangsorállítás. A válogatást a tanító nénikre bízza, s ha ők úgy ítélik meg, hogy a rajz alkalmas a kiállításra, akkor ezt nem bírálják fölül. Így a két kategóriába-ügyesek és még ügyesebbek- mindenki belefér.

Ahogy Horváth Éva, az intézmény igazgatónője a megnyitón fogalmazott jó látni ennyi mosolygó arcot, ennyi elégedett gyermeket. Azt hangsúlyozta, hogy ezt a sok élményt, amelyet rajzban megörökítettek véssék mélyen az emlékezetükbe, mert ez az, ami valóban fontos, nem a tárgyak, amelyekkel körbevesszük magunkat. Utalt arra is, hogy a Közösségek Háza és a Rákóczi Szövetség helyi szervezete több közös programot bonyolít le együtt évek óta sikeresen.

A díjakat vagy inkább fogalmazzunk úgy, az ajándékokat Korbuly István, a szövetség alelnöke adta át a tanulóknak, de köszönetet mondtak a felkészítő tanároknak is, akik munkájára a kiállítás szervezői idén is számíthattak.

A rajzok a tanév végéig láthatók a Közösségek Háza előterében.

Hiegl ZsoltKözéletKultúraEzzel a címmel nyílt gyermekrajzokból kiállítás május 10-én a Közösségek Házában. A rajzpályázatot a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete hirdette meg a város általános iskolásai számára. A 160 nevezett alkotást hat iskolából küldték a felkészítő tanárok. A főként alsó tagozatos diákok sokféle témából merítettek. Ki egy emlékezetes kirándulást, ki egy iskolai...