Kiválóan szerepeltek a komlói diákok a megyei atlétikai diákolimpián.

A Pécsett rendezett megyei döntőn, a 3-4. osztályosok korosztályának 3 próba-versenyén a Gagarin csapata hódította el az elsőséget. A Kugelmann Bence, Gondos Kristóf, Gyurgyevics Rajmund, Szabó Szilárd, Vudi Áron, Keresztény Buda összetételű csapat ezzel kivívta a az országos döntőn való indulás jogát. Ráadásul Kugelmann Bence összetett eredménye mindenkinél jobb volt. Az aranyérem mellé Gondos Kristóf a bronzérmet is elhozta az egyéni összetett versenyben.

Kugelmann Bence – egyéniben és csapatban is megyebajnoki címet szerzett

A sort a III. korcsoport (5-6.osztály) 4 próbázói folytatták, ahol ezüstéremnek örülhetett a Gagarin csapata, egyéni összetettben pedig Kaluzsa Erik állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A 2. helyen végzett csapat tagjai Kaluzsa Erik, Deák Dániel, Kis-Iván Ádám, Schuszter Robin, Szép Dávid, Galambos Péter voltak.

Egy korosztállyal feljebb – a Komló Sport U14-es kézilabdázóira épülő – fiúcsapatunk 5 próbában végeztek az előkelő második pozícióban.  A csapat tagjai: Begovácz Márk, Hörnyéki Szabolcs, Ivicz Martin, Horváth Lénárd, Varga Szabolcs, Filomela Zalán.

Horváth Ferenc (Kenderföld-Somág) távolugrásban végzett az élen

Az összetett versenyek után az egyéni küzdelmek vártak a komlói versenyzőkre. Itt újabb érmeknek örülhettünk: Horváth Ferenc (edzője Ottó György), a Kenderföld-Somági Iskola III. korcsoportos távolugrója 503 cm-es ugrással végzett az élen, mellyel bejutott az országos döntőbe. A gagarinos Somodi Petra 100 m-en 2., Ivicz Martin 100 m-en 3., Rumli Antónia kislabdahajításban 3. helyen zárt.

Kaluzsa Erik (Gagarin) – egy napon két sportágban jutott az országos fináléba

Különösen nehéz feladat várt Kaluzsa Erikre, aki a versenybíróság engedélye alapján még a verseny megkezdése előtt hajíthatott kislabdát. A korai időpont ellenére 65m-es eredménye szenzációs, mint utólag kiderült, bajnoki címet és országos döntőt jelentette számára. Dobását követően Eriket családja vitte Tamásiba, hogy teljesítményével hozzájáruljon a Gagarin kézilabdacsapatának országos döntőbe jutásához. A Gagarin Iskola versenyzőinek felkészítője: Czárné Vertike Erika, Hakszer Erika és Kollai Tamás voltak.