A már-már történelminek mondható bajnoki ötödik hely megszerzését követően újabb mérföldkőhöz ért kézilabdacsapatunk. Kedden a Dabas elleni Ligakupa-döntő következik. Fotó: Ősszel a Dabas meglepetésre elvitte mindkét pontot Komlóról

A már eddig is felejthetetlen bajnoki szezont követően néhány nappal újabb küszöböt léphetnek át kéziseink. Fennállása első kupadöntőjére – még ha az a nemrég életre hívott Ligakupa is – készülhet csapatunk, melynek megnyerése csak hab lenne a tortán.

A kétmérkőzéses finálé első felvonására kedden 18 órától Komlón kerül sor, majd pénteken Dabason záródik a sorozat. Ellenfelünk a bajnokságban a 8. helyet szerezte meg, ami újoncként dicséretesnek mondható – sokáig a Komló előtt tanyáztak a tabellán Tomori-mester tanítványai.

Utólag már nem számít, de mégiscsak jelzésértékű, hogy az első fordulóban a Pest megyeiek elvitték mindkét pontot Komlóról, bár az is igaz, a téli visszavágón ellentmondást nem tűrve vágtunk vissza Országhéknak.

A vendégcsapat edzője,Tomori Győző csapatuk honlapján fogalmazta meg gondolatait: „A bajnokság befejeztével sikerült célunkat elérnünk, a biztos bennmaradást. Egy nagyon szép 8. helyen sikerült végeznünk. Még egy komoly küzdelem vár ránk idegenben és hazai pályán is a héten. Úgy gondolom, hogy a sérüléseink ellenére is egy jó játékot fogunk tudni játszani. Bízom benne, hogy a két mérkőzés alapján el fogjuk tudni hódítani a Liga Kupát, hiszen ez egy nagyon jó lezárása lenne az idei szezonnak.”

Kilvinger Bálint, a Sport36 vezetőedzője érthetően optimistán tekintett az 5. hely megszerzését követően a Ligakupa-döntő elé. A fiatal szakember elmondta, igyekeznek az 5. hely megszerzésével együtt járó eufóriát átmenteni a Ligakupa-meccsekre, s ha már ideáig eljutottunk, akkor szeretnék meg is nyerni a trófeát. Bár – tette hozzá – nem lesz egyszerű néhány játékost „összedrótozni” a keddi összecsapásra. Véleménye szerint az dönt a kupagyőzelmet illetően, hogy ki mennyire tudja az utolsó energiáit mozgósítani.

A két csapat útja a Ligakupa-döntőbe:

Dabas KC: csoportmeccsek: Dabas- Szigetszentmiklós 35-27, Dabas – FTC 26-30, FTC-Dabas 24-27, Szigetszentmiklós – Dabas 28-32, 8 között: Dabas – Orosháza 31-25, Orosháza – Dabas 27-23, 4 között: Dabas – FTC 31-30, FTC – Dabas 24-27.

 Sport36-Komló: csoportmeccsek: Veszprémi KKFT – Komló 25-33, Komló – Vác 23-29, Vác –Komló 29-30, Komló – Veszprémi KKFT 27-29 8 között: Komló – Cegléd 33-19, Cegléd – Komló 28-25, 4 között: Vác – Komló 34-31, Komló Vác 28-25 (idegenben lőtt több góllal)

Ligakupa-döntő 1. mérkőzés, 05.08. 18 óra:

Sport36-Komló – Dabas KC

Komló Városi Sportközpont V: Bacs, Bóna

Jegyár: 1000 Ft. Vendégcsapat szurkolóinak: 1500 Ft