Magyar, horvát, német és a cigány nemzetiség zenéiből, táncaiból láthattak, hallhattak ízelítőt a Déli Kapu Örökség Fesztivál Nemzetiségi Napján az érdeklődők a Városház téren.

A hagyományokhoz híven Komló és a térség nemzetiségei mutatkozhattak be a városlakóknak a Nemzetiségek Napján. Polics József polgármester köszöntőjében arra utalt, hogy Magyarország több évszázada többnemzetiségű ország, ezzel hazánk kivívta magának az elismerést. Hozzátette, hogy a Magyarországon elismert nemzetiség mára megmutatta, hogyan lehet és kell egymás mellett élni.

A városvezető rámutatott arra, hogy Komló az a város, amely 19 megyéből érkezett emberek sokaságát fogadta be. Korábban öt, ma három nemzetiségi önkormányzat működik településünkön.  Arra biztatta a városlakókat, hogy nemzetiségtől függetlenül próbáljunk egy cél érdekében tevékenykedni közösségünk érdekében. Tartsuk tiszteletben a másik nemzetiségek értékeit, kultúráját, nyelvét – ettől leszünk elégedett közösség, hiszen ha több nemzetiség él együtt, többek vagyunk.

A kulturális program a Tompa M. úti német nemzetiségi óvodások műsorával kezdődött, majd színpadra lépett a Nagy László Gimnázium -, majd a Kenderföldi-Somági Iskola német nemzetiségű csoportja. Őket a Német Klub Leaderkranz kórusa, a Branauer Muzikanten Fúvószenekar és a Bayerkrainers Trió követte. Öt óra után a Fehér Rózsa Horvát Dalkör, majd a kárpátaljai Vladika Alex és Vörös Dorina táncospár következett. A Fekete Láng Cigány Hagyományőrző Táncegyüttes fellépése után pedig a Kökényi Horvát Nemzetiségi Együttes táncolt a színpadon.

Zárásként a Juice Team közreműködésével utcabálra került sor.

Hiegl ZsoltKiemelt hírekKözéletKultúraMagyar, horvát, német és a cigány nemzetiség zenéiből, táncaiból láthattak, hallhattak ízelítőt a Déli Kapu Örökség Fesztivál Nemzetiségi Napján az érdeklődők a Városház téren. A hagyományokhoz híven Komló és a térség nemzetiségei mutatkozhattak be a városlakóknak a Nemzetiségek Napján. Polics József polgármester köszöntőjében arra utalt, hogy Magyarország több évszázada többnemzetiségű...