Hadady Dávid, a Pécsi SzC Kökönyösi Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma tanulója 4. helyezést ért el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. Kép forrás: facebook

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója versenyt, kibővítve az Országos Tanulmányi Versennyel. A döntőt a „XI. Szakma Sztár Fesztivál” keretei között rendezték meg, ahol Hadady Dávid komlói tanuló is képviselte városunkat.

Dávid miután sikeresen vette a megyei fordulót, és elméleti tudásáról is számot adott Esztergomban, a fővárosban megrendezett döntőben a munkaasztal mögé állhatott gépipari kategóriában az ország legjobbjaival együtt.

Feladata egy 4 részből álló – az iparban használatos – emelőszerkezet elkészítése volt. A tervezés, esztergálás, marás munkafolyamatait követően a munkadarabnak precízen össze kellett állnia a zsűri figyelő szemei előtt.

Utoljára 1993-ban volt országos első helyezett tanulóm, és most ismét sikerült ezt a jó helyezést elérni. Dávid egy remek fiatalember, aki most nem csak engem tett boldoggá, hanem az iskoláját, a munkahelyét, a családját és a barátait is – írta Karácsony László felkészítő tanár facebook bejegyzésében, aki továbbá köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért.

Dávid elmondása szerint többet várt magától, a dobogó egyik fokára szeretett volna állni. Oka azonban nincs panaszra, hiszen eredményének köszönhetően – ha a kamara elfogadja az ajánlólevelet – már nem kell vizsgáznia az iskolájában.