A Nagy László Gimnázium négyfős csapata megyei bajnokként rajthoz állhatott a Budapesten rendezett Országos Haditorna Döntőjén. Gimnazistáink összesített eredmény alapján a 16. helyen végeztek, ám a lövészetben a legjobbnak bizonyultak a mezőnyben.

A versenyre a tanév során megrendezett megyei versenyek első helyezettjei és három meghívott csapat juthatott be. A mi fiaink szeptemberben megyei elsők lettek, sőt a legjobb lövész csapat kupáját is elnyerték Kökényben.

Az országos döntő rendkívüli nehézségű fizikai és szellemi megmérettetésén jól szerepeltek a Szabó Irén tanárnő által felkészített fiataljaink, mi több lövészetben újra a komlói gimnázium csapata – Litvai Attila (csapatkapitány), Bőhl Csongor, Kálmán Gábor, Bakó Klaudió összeállításban – végzett az élen.

Teljesítményük azért is kiemelkedő, mert korábban légpuskával, airsoft fegyverrel gyakoroltak, de ezen a versenyen, a számunkra ismeretlen lézerpuskával kellett a feladatot végrehajtani. Jutalmuk egy szép kupa, egy-egy értékes könyv, póló, de mindenekelőtt a rendkívüli élmény és a méltó elismerés.