A Hotel Béke-sziget kerthelyisége adott otthont az idei esztendő első szabadtéri civil rendezvényének.

Az „Együtt, egymásért a komlói kistérség közösségéért!” elnevezésű projekt keretében megtartott rendezvényen  Jégl Zoltán  civil koordinátor ismertette a nap programját, melyben – hagyományteremtő szándékkal – helyet kapott  a rosé borok világa is. Gaszt Kornélia, szőlész, borász (Villány-Siklós borvidék) a rosé- és gyümölcsborok készítésének titkairól tartott előadást kóstolással egybekötve.

A kulturális programban a közönség a Him Singers énekegyüttest, a Komlói Nyugdíjas Egyesület – Őszirózsa Tánccsoportját, Papp Attilát, a CS.Í.T. zenekar frontemberét, a Főnix Kamarakórust és a R.E.M.Z. AKUSZTIK együttest üdvözölhette a fellépők között.

Bejelentésre is sor került a civil napon. Vass Dénes nyugalmazott bányamérnök – a dobsinai születésű Jex Simon, a komlói bányaüzem első főmérnöke kapcsán – vázolta a közelgő 10. Komló Bányásztalálkozó néhány érdekességét. Vass Dénes beszélt a rudabányai bányászközösséggel aláírt együttműködési szerződésről, melynek egyik tárgyi bizonyítékát, a rudabányaiaktól kapott díszkorsót itt, a civil napon adott át a Tisztelet Komlónak Egyesület elnökének.

Elhangzott, hogy a bányásztalálkozóra május utolsó szombatján kerül sor, melyre Dobsináról és Rudabányáról is érkezik küldöttség. Továbbá az, hogy a Díszpolgárok sétánya idén a 105 éve született komlói múzeumigazgató, Kutnyánszky József emlékfájával bővül.