Beszámolót tartott a Komlói Polgárőr Egyesület. Az 1997-ben 20 fővel alakult csoport ma 103 taggal tevékenykedik Komló közbiztonságáért. A város egyik legnagyobb civil szervezete a hétvégén adott számot a 2017-es esztendőben elvégzett munkáról.

Deák Imre, az egyesület elnöke a 2017-os évről elmondta, hogy a hátrahagyott időszakban is legfontosabb feladatuk volt Komló és Mánfa közbiztonságához hozzájárulni, elsősorban a bűncselekmények, a vagyonbiztonságot veszélyeztető cselekmények megelőzésével.

Az egyesület tagjai összesen 2630 szolgálatot – 8511 munkaórát – tudhatnak a hátuk mögött – tudhattuk meg. A feladatok változatosak voltak, a komlói rendőrségnek nyújtott segítségen kívül a közterület-felügyelők munkáját is igyekeztek könnyíteni pár órás szolgálattal. Ezen felül a tagok teljesítettek irodai szolgálatot is, a nagyobb rendezvényeken őrzés-védést, illetve többször tettenérésén kaptak orvvadászokat, lefüleltek illegális szemétlerakókat. A beszámolóból többek között kiderült, az önkéntes polgárőrök részt vettek egy Óbányán eltűnt személy keresésében, csőtöréseket jelentettek be, komolyabb anyagi kárt megelőzve ezzel, valamint közterületen alkoholfogyasztókat figyelmeztettek a múlt év során.

Munkájukhoz óriási segítséget kaptak partnereiktől: Komló és Mánfa önkormányzatától, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségétől, a Komlói Városi Rendőrkapitányságtól a közterület-felügyelőktől és nem utolsósorban a lakosságtól.

Az egyesület múlt év januárjában 102 fővel kezdte meg a munkát, amely a kilépések, halálozás okán négy fővel csökkent. Az évközi toborzást követően 103 polgárőrre emelkedett a létszámuk, és soraikban köszönthetnek még négy fiatal önkéntes egyesületi tagot is.

A közgyűlésen résztvevő dr.Váczi István rendőrezredes, a Komlói Rendőrkapitányság vezetője a köszönet hangján szólt az egyesület tagjaihoz, arról a példaértékű együttműködésről beszélt, amely a két szervezet között fennáll.  Bejelentette, hogy egy csapatépítő közös darts-nappal kívánják erősíteni ezt a kapcsolatot.

Bareithné Benke Nikolett alpolgármester is elismerően szólt az elvégzett munkáról, hiszen mint megjegyezte: nem volt olyan alkalom, olyan kérés, amit az egyesület nem tudott volna megoldani, legyen az őrzés-védés, szolgálat, társadalmi segítségnyújtás.

Az idei esztendőben Baranya Megyei Főkapitányi dicséretben részesült Juhász András és Tóth Miklós komlói polgárőr. A helyi polgárőr egyesület elnökségének döntése értelmében kimagasló munkájáért elismerésben részesítették Morvai Lászlót, Beke Józsefet, Zag Bélát, és Hohn Krisztinát, Mánfa község polgármesterét.

Hiegl ZsoltKiemelt hírekKözéletBeszámolót tartott a Komlói Polgárőr Egyesület. Az 1997-ben 20 fővel alakult csoport ma 103 taggal tevékenykedik Komló közbiztonságáért. A város egyik legnagyobb civil szervezete a hétvégén adott számot a 2017-es esztendőben elvégzett munkáról. Deák Imre, az egyesület elnöke a 2017-os évről elmondta, hogy a hátrahagyott időszakban is legfontosabb feladatuk volt...