A bajnokságot már biztosan a 4. helyen záró Balatonfüred lesz a Sport36-Komló vendége a szezon 24. játéknapján. Fotó: Balázs Sándorra óriási szükség lesz elöl és hátul is

Három fordulóval a bajnokság zárása előtt a – kupában bronzérmet elcsípő – Balatonfüred látogat Komlóra. A találkozó esélyese a Balaton-parti együttes, de ne feledjük a Füreden játszott őszi mérkőzésen közel álltunk a pontszerzéshez. Komlón rendre izgalmas mérkőzést játszik a két gárda, sokszor csak a végjátékban dől el a pontok sorsa.

A Komló – bár legutóbb a fővárosban kikapott a Ferencvárostól – , jó hangulatban készül a találkozóra. (Az elégedettség oka a Váccal vívott sikeres Ligakupa-elődöntő – a szerk.) Kilvinger Bálint mentalitását ismerve, játékosaink szombaton – nem tisztelve a füredi nagy neveket – akár a vérüket adják a sikerért. Ahogy szurkolóink is, akik szombat délelőtt – nem véletlenül – véradással hangolnak a délnyugati rangadóra.

K&H Kézilabda Liga NB I. 24. forduló, április 21. 18 óra
Sport36-Komló – Balatonfüredi KC
Komló, Városi Sportközpont V: Nagy F. Túróczy J.

A Balatonfüredet legutoljára 11 éve sikerült legyőznünk. 2007-ben Cifra Tibi 11 góljával, no meg mostani vezetőedzőnk, Kilvinger Bálint találataival 23-22-re győztünk Füreden.

A legemlékezetesebb találkozó az NBI/B-ben zajlott a két gárda között. 13 éve a feljutásról döntő „aranymeccsen” komlói siker született, ami az NB I-et jelentette számunkra. Egy kis emlék:

NBI/B 2005. április 17.

Komlói Fűtőerőmű – Balaton KC 31-27 (14-14)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző Vezette: Kékes Cs, Kékes P.

 Komlói BSK: Mészáros Csaba (k), Szabó Tamás (k), András Zsolt, Cifra Tibor 3, Csorba Gábor 5, Dömös Tibor 13, Egri Balázs 1, Hőgye Péter 1, Kilvinger Bálint 3, Minya Balázs 1, Nagy Zoltán 3, Papp István, Péter Szabó Dávid 1, Ányos József Edző: Papp László

 A Balaton KC-ben Gulyás Péter 15 gólt lőtt. A vendégeknél pályára lépett többek mellett Szöllősi Bence és Zubjuk Igor is.