8 érmet és számos dobogó közeli helyezéseket úszott 14 fős csapatunk a hazai rendezésű XVI. Hélix Rati Kupán.

Kulcsár Vanda két bronzéremmel, Balla Vivien két ezüstéremmel, Szomor Eszter egy ezüstéremmel, Nagy Jáde egy bronzéremmel, Pethő Anna egy ezüstéremmel és Fáskerti Izabella egy arany és egy bronzéremmel járult hozzá a Hélix-csapat eredményességéhez.

Fiainknak ezúttal egy igen erős mezőnnyel kellett megküzdeni, amit szépen teljesítettek. Lőrincz Dominik az egy évvel idősebbek között 6.,7.,8. helyeken végzett.

Dolmány Andris most úszott először 50méteres távon. Rendkívül fegyelmezett, koncentrált versenyzéssel 5.,6. és egy 9. helyet szerzett. Szpatár Hunor és Tóth Kevin – bár látszólag lemaradtak a dobogós eredményektől -, de önmagukhoz képest versenyről versenyre egyre jobban úsznak.

Turner Levente a 2007-es fiúk között megközelítve a dobogót, az 5. és 6. helyeken ért célba. Szilágyi Bertold, a Hélix vízilabdás sportolója 100 m-en, a 2006-os korosztályban 4.,6.és 7 helyeken ért célba élete első úszóversenyén. A szintén vízilabdás Kiss Milán szintén először állt 100m-es távokon rajthoz, számára a tapasztalatszerzés volt az elsődleges cél.

Újabb kisversenyzőt avatott a versenyen a Hélix SE: Latyák Bence, aki a klub úszóiskolájában, Szabó Barbara szárnyai alatt tanul úszni. Most hátúszásban debütált a medencében.