A közmunkaprogramot megjárt két gyermekes családanya mára már a piactéri Hangya diszkont tulajdonosa. Dávid Boglárkával beszélgettünk saját üzletében.

2010-ben csatlakozott a helyi közmunkaprogramba Bogi és mivel jól dolgozott a vásárcsarnok vezetője Morber Zoltán saját csapatába vette . A négy éves időszakban megfordult terepen, a vásárcsarnokban és a szociális boltban, mint eladó munkatárs. Főnökei – Bogyay Mariann, Morber Zoltán, Feuerstaller Terézia – mindig a tovább lépésre biztatták, arra hogy képezze magát.

Rossz szájízzel emlékszik vissza azonban az emberek hozzáállására. Elmondta, hogy amíg rajta volt a munkaruházat, az emberek, akikkel beszélgetni szokott már nem köszöntek, azonban amikor lekerült ismét „ismerősökké” váltak. Furcsák az emberek – tette hozzá.

Munkamoráljára a Hangya diszkont bérlője is felfigyelt, aki átcsábította az elsőszámú munkaerő piacra, magához. Teltek a hónapok, és Bogi egyre jobban a magáévá tette a boltot, a feladatokat, együtt lélegzett az üzlettel. Közel másfél év után a tulajdonos fontolgatni kezdte, eladja a boltot – árukészlet, bútorzat – mivel más irányban kívánta folytatni tevékenységét.

Boginak dönteni kellett, és mint minden alkalommal a nehezebb utat választotta. Mélylevegőt vett és átvette a Hangyát. A boltvezetői végzettséggel a zsebében könyvelőt fogadott, kiváltotta a vállalkozói engedélyét és elkezdte tervezni a jövőt.

A kezdet sohasem könnyű, de mint kezdő vállalkozónak segített a munkaügyiközpont. Egy GINOP pályázaton keresztül fél évig fizették a bérét, ameddig megerősítette a boltot. Ennek az egyik feltétele a vállalkozás további 1 évig történő nyereséges működése volt, ami sikerült is. Bogi a köszönet hangján említette Götzerné Páva Máriát és kollégáit, akik szintén mindenben támogatták segítőkészségükkel.

Több mint egy éve a maga ura, korán kel, ha árut vesz át, sokáig marad ha egy új ötletet valósít meg. Megduplázta az árukészletet és a forgalmat. A kínálatot mindig bővíteni igyekszik.