A több mint egy tucat embert foglalkoztató új vállalkozás alig egy hónapja kezdte el az épület és környezetének rendbetételét annak érdekében, hogy 2019 elején elindulhasson a termelés.

Polics József polgármester és Antal József, a cég ügyvezetője az építési területen adtak hírt a Gradinvest Kft. februárban indult beruházásáról. A Tröszt utca 12. szám alatt folyó munkálatok egyelőre csak az épületre és az infrastruktúrára terjednek ki, de tartva az ütemtervet, ősszel a gyártáshoz szükséges gépsor, technológia telepítése is befejeződhet.

A terület „történelme” viharosnak tűnhet, hiszen az 5 éve bérbe adott telken nem indult el a napelemgyártás, ahogy azt az akkori bérlő ígérte. Szerződés kötötte Komló Város Önkormányzatát, így az egyetlen kiskapu, ami nyitva maradt, az egy kötelezvény arra, ha nem valósul meg az üzem, az akkori cégtulajdonosnak meg kell vásárolni az ingatlant. Az elmúlt év végén lejáró megállapodásban foglaltaknak megfelelően az egykori bérlő kifizette az önkormányzatnak a vételárat és tovább is értékesítette a fent említett Kft.-nek.

Polics József örömét fejezte ki a szerencsésen kialakult új helyzetről. Elmondta: látja, hogy van pénz és akarat a beruházásban és Komló városa minden munkahelyteremtő törekvést támogatni fog, ha módjában áll.

Antal József ügyvezető ismertette a munkaütemtervet, amivel elkészülnek a következő év elejére. Hozzátette, igyekeznek már az ingatlan felújításába is több komlói vállalkozót bevonni. A beruházásról – ami egyelőre üzleti titok – annyit árult el, hogy az építőiparhoz köthető, és már több hasonlót kialakított az országban.

HegyhátMédia Kft.Közélet/KrónikaA több mint egy tucat embert foglalkoztató új vállalkozás alig egy hónapja kezdte el az épület és környezetének rendbetételét annak érdekében, hogy 2019 elején elindulhasson a termelés. Polics József polgármester és Antal József, a cég ügyvezetője az építési területen adtak hírt a Gradinvest Kft. februárban indult beruházásáról. A Tröszt utca...