A Templom téri óvoda egész napos programmal mutatkozott be a szülők és a leendő ovisok előtt. A nyílt napra – az építkezés miatt – a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában került sor.

A napot Hamzau Relu plébános üdvözlő gondolatai nyitották, aki egy rövid beszélgetés során bemutatta a szülőknek a katolikus nevelés értékrendjének főbb ismérveit.

Schalpha Anett óvodavezető hangsúlyozta, hogy ezen a napon az intézmény által nyújtott kínálat teljes keresztmetszetéből – nyelvoktatás, népi hagyományok, zeneszeretet és katolikus értékrend -szerettek volna ízelítőt adni az őket választó családoknak.

A megjelenteket rajtuk kívül Ormándlaky Dalma intézményvezető és Polics József polgármester köszöntötték. A gyerekek a kézműves foglalkozás, játékos tornaverseny mellett bábelőadással vagy éppen a jelenlegi óvodások német-magyar nyelvű műsorával töltötték a családi napot. A délután pizzázással, táncházzal, tombolasorsolással folytatódott.

Az óvodaépület még nem készült el, de ez mégsem kedvetlenítette el a szülőket, hiszen sok olyan kisgyermek jött el a nyíltnapra, akik leendő óvodásaink lesznek – tudtuk meg Schalpha Anettől. Hozzátette, nem csak a két nyelv jelenléte –angol, német – növeli az érdeklődést az intézmény iránt, hanem a katolikus nevelés is, ami egyre több család számára követendő értékrend.

HegyhátMédia Kft.KultúraA Templom téri óvoda egész napos programmal mutatkozott be a szülők és a leendő ovisok előtt. A nyílt napra - az építkezés miatt - a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában került sor. A napot Hamzau Relu plébános üdvözlő gondolatai nyitották, aki egy rövid beszélgetés során bemutatta a szülőknek...