Hagyományos jótékonysági bálját tartotta szombaton a Közösségek Házában a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezete.

Mint elmondták, fontosnak tartják, hogy minden esztendőben csatlakozzanak a szövetség Beiskolázási Programjához. Ennek lényege, hogy a határon túli rászoruló családok pénzbeli támogatást kapnak, hogy magyar iskolába írathassák gyermeküket. A cél, hogy az elcsatolt területek magyarsága megtartsa identitását, s ennek legfontosabb eszköze, ha ismeri, beszéli ősei nyelvét.

Hiszen valóban, ahogy Kazinczy írta: „Nyelvében él a nemzet”. De tegyük hozzá, csak addig él, míg megtartja nyelvét. Idegen, más nyelvű környezetben ez pedig nem könnyű.

Dr. Hoppa József, a helyi szervezet elnöke megköszönte a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívást, és a Him Singers együttesnek, hogy minden évben vállalják a közreműködést. Polics József, városunk polgármestere megnyitójában hangsúlyozta, hogy mindig örömmel látogat el a szövetség báljára, nem csupán azért, mert fontosnak tartja a segítséget, hanem azért is, mert e  támogatás által is szorosabbá válik a magyar- magyar kapcsolat. A Pécsváradról érkezett Bárdos Sándor mély átéléssel elmondott Sajó Sándor verse nagy tetszést aratott a hallgatóság körében.

A jó hangulatról és a talp alá valóról idén is Pomázi Attila gondoskodott, s így hajnalig tartott a tánc.