Idegenben lőtt több góllal jutott a Ligakupa döntőjébe a Váccal szemben a Sport36-Komló kézilabdacsapata.

Ligakupa elődöntő, 2. mérkőzés:

Sport36-Komló – Váci KSE 28-25 (13-13)

Városi Sportközpont 400 néző V: Földesi, Halász

KOMLÓ: SELYMES – Gebhard 2, GRÜNFELDER 1, BALÁZS S. 4, Katzirz, HUESMANN 4, MARKOVIĆ 6/3 Csere: SZABÓ M. (k), SUNAJKO 5, Kovács M. 1, Wéber, SZKOKÁN 5, Vezetőedző: Kilvinger Bálint

VÁC: Ulicsinyi – Ménfői 1, TÖRTELI 5/1, Davidović 2, Sakić 2, KOLLER 7, HOLPERT 5/1 Csere: Rózsavölgyi (k), Kecskeméti, Czene, TÁRKÁNYI 3.Vezetőedző: Skaliczki László

Kiállítások: 6p illetve 10p  Hétméteresek: 3/3 illetve 6/2

Háromgólos hátrányban kezdte a Ligakupa elődöntőjének második mérkőzését a Sport36 a Váccal szemben. Néhány perces kihagyásunk miatt azonban gyorsan ötgólosra duzzadt a vendégcsapat összesített előnye.

8-8-nál értük utol először a váciakat, ami nagyban köszönhető a „hetesölő” Selymesnek (kettőt fogott a félidő közepén – a szerk.) és Sunajko Filipnek. A „B” válogatottól hazatért irányítónk első három gólunkhoz adta a nevét, mintegy életben tartva döntős álmainkat.

Először a 28. percben vezettünk Marković góljával, ezt szinte azonnal kiegyenlítette Sakić. Hogy mégsem váci vezetéssel zárult az első játékrész, az ismét Selymest dicséri. Kapuvédőnk Holpert időn túli hetesét ártalmatlanította nagy bravúrral. (13-13)

Bár Szkokán-találattal indult a második játékrész, a 40. percig mégis a vendégek vezettek. Ezt követően hol Marković, hol Huesmann hozott össze egy-egy gólos vezetést, amit rendre kiegyenlítettek a Kollerék. (23-23) Az 52.perc már-már történelminek számított a meccs folyamán. Először sikerült három góllal meglépnünk, ami összesítésben a továbbjutásunkat jelentette. Nem sokáig, mert Tárkányi betalált – a Selymes helyére becserélt – Szabó Martin kapujába. A kulcsmomentum mégis a fiatal kapus nevéhez fűződik, több jó közbeavatkozás után az 54. percben óriási bravúrral ártalmatlanította a váciak „bombázójának”, Kollernek a lövését.

Öt perccel a lefújás előtt 28-24-re vezettünk, de ekkor több hibát is vétettünk támadásban, így nem sikerült lezárni a továbbjutás kérdését. Sőt Tárkányi szépített (28-25). Mivel ismét támadást rontottunk – a váciak másodpercekkel a vége előtt még próbálkozhattak, de a jobbátlövő posztjáról megküldött labda elsuhant Szabó Martin kapuja előtt. Így 59-59-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a Sport36-Komló jutott a Ligakupa döntőjébe, ahol a Dabassal találkozik.

 

A Ligakupa elődöntő főszereplői mondták:

 Skaliczki László, a Vác vezetőedzője: „Gratulálok a Komlónak. Nüanszokon múlott a továbbjutás. Kevesen voltunk, ennyi emberrel kézilabdázni nagyon nehéz. Ugyanakkor dicsérem a Komlót, mert megérezte a mérkőzés azon szakaszát, azt a területet, amellyel meg lehetett nyerni a mérkőzést. Nálunk nem volt jó a teherelosztás, nem lehetett pihentetni játékosokat. Még egyszer csak gratulálni tudok, sok sikert a döntőhöz!”

Tárkányi Bence, a Vác szélsője: „Gratulálok a Komló csapatának, nagy csata volt. A középső posztokon alig volt cserelehetőségünk. Szélsőként mindkét átlövő pozíciójában próbáltam védekezésben segíteni csapatomnak. Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, a hetesek, a védekezésbeli kényelmességek, amivel nem léptünk fel elég keményen.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A félidőben azt mondtam a fiúknak, hogy a végén kell vezetnünk 3 vagy 4 góllal. Örülök, mert egy színvonalas párharcon vagyunk túl. Bőséggel követtünk el hibákat, igaz talán mi eggyel kevesebbet, mint ellenfelünk. Az első félidőben türelmetlenek voltunk. Bár sejtettem, hogy nem az elején tudjuk eldönteni a mérkőzést, az nem a mi játékunk. A hajrában lehetett volna egy-két labdánk ahhoz, hogy nyugodtabban menjünk a végjátékba, ahol ezúttal nekünk volt szerencsénk. Örülök, hogy továbbjutottunk, ez volt a célunk. Szintén örülök annak, hogy a mai meccsen voltak jó beszállók, akik jó teljesítményt nyújtottak. Dolgozunk tovább, szeretnénk a döntő két mérkőzésén is felülkerekedni.”

Szabó Martin, a Sport36-Komló kapuvédője: „A végjáték a védekezésen múlott, hogy mennyire tudtuk magunkat összeszedni. Nekem nagy segítséget jelentett a fal mögött, hogy előttem remek védők sáncoltak, faultoltak, küzdöttek. Az pedig egy külön pluszt adott, hogy a szurkolók skandálták a nevemet. Nekik is szeretném megköszönni.”