Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Polics József Komló polgármestere közös sajtótájékoztatón mondott köszönetet a választóknak az elsöprő bizalomért.

Köszönetét fejezte ki a komlóiaknak az elsöprő arányú támogatásért Dr. Hoppál Péter térségünk újraválasztott országgyűlési képviselője a városházán tartott sajtótájékoztatón.

A politikus hangsúlyozta: „Megtiszteltetésnek tekintem, hogy az április 8-án tartott országgyűlési választáson többen mentek el szavazni, mint 4 éve, ráadásul jelentős mértékben emelkedett a támogatottságom Komlón”.

A komlói szavazóköri eredmények értékelésekor kiemelte, hogy 4 évvel korábban a szavazásra jogosultak 56%-a, most pedig több mint 60 %-a járult az urnákhoz. Ez – mutatott rá – a kormánypárti és az ellenzéki szavazók egybehangzó véleménye szerint is a demokrácia ünnepét jelenti. Ezáltal sokkal legitimebb, sokkal reprezentatívabb a választási eredmény.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy 2014-ben a 23 szavazókör közül mindössze 7-ben kapta meg a választók többségi bizalmát, 2018-ban viszont már a 23 szavazókör mindegyikében a lista élén végezhetett. (4 éve 3803 szavazattal, 32%-os, idén 4785 vokssal, 38,75%-os támogatottsággal vívta ki a komlóiak bizalmát – a szerk.)

„Kijelenthető – jegyezte meg -, hogy a komlóiak az országos véleménynyilvánítással egy irányban döntöttek, és azt az üzenetet küldték Budapestre, hogy a következő években is szükséges megvédeni Magyarországot, meg kell őrizni kultúránkat, ki kell tartani a biztonsági határzár mellett, minden külföldi fórumon ki kell állni Magyarország integritásáért és biztonságáért. Ez elsöprő bizalom, melynek felelősségét hangsúlyozni kell. Üzenet, hogy folytatni kell azoknak az eredményeknek a gyarapítását, amiket az elmúlt 4 évben elértünk Komlón és Magyarországon.

Hoppál Péter kitért a Baranya 2-es választókerület összesített választási eredményére is. Elmondta, hogy 4 évvel ezelőtt a teljes választókerületben 59%-os volt a részvétel, idén ezzel szemben a szavazásra jogosultak 68 %-a adta le voksát. A 2014-es 36%-os támogatottsága pedig idén közel 41%-ra emelkedett. A 13 jelöltre leadott 50 ezer szavazatból 20 565-öt sikerült megszereznie.

Az újraválasztott képviselőnk történelmi döntésnek nevezte azt, hogy a Fidesz-KDNP 134 mandátummal – sorrendben harmadszor – 2/3-dal kezdheti meg a parlamenti munkát.

Történelmi részvétel mellett, történelmi eredmény született – hangsúlyozta Polics József polgármester a választási eredményt értékelve. Megköszönte a szavazás résztvevőinek az aktivitást. Bizakodását fejezte ki, hogy az elsöprő támogatottság azt is jelenti, hogy azt a munkát, amit közösen végeztek Komló felemelkedéséért, a voksokban ismerték el a polgárok.

A választókerület választási eredményei

1.Dr.Hoppál Péter (Fidesz-KDNP) 40,79% 20 565 szavazat,

2.Gyimesi Gábor (Jobbik Magyarország Mozgalom) 22,08 %  11 133 szavazat,

3.Nagy Ferenc (Demokratikus Koalíció) 20,44 % 10 303 szavazat.

Komlón szavazásra jogosultak száma 20.158 fő volt. Szavazati jogukkal éltek 12.372 fő, ez százalékosan 60%-os részvételt jelent.

A komlói eredmények

  1. Dr. Hoppál Péter 4785 szavazat,
  2. Gyimesi Gábor 2694 szavazat,
  3. Nagy Ferenc 2465 szavazat.

Az összesítés az április 12-i adatok alapján készült.         Forrás:valasztas.hu