Schwarcz Botond elsőként, Szpatár Hanna negyedikként ért célba az ajkai duatlonon.

Az idei esztendő első duatlon (sorrendben futás-kerékpár-futás) utánpótlás ranglista-versenyének junior győztese, „Harcosunk” Schwarcz Botond! Az ifjúsági lányoknál,  Szpatár Hanna élete első sprinttávú versenyén (5-20-2,5km) negyedikként ért célba.  Horváth Dávid és Fehér Tibor a serdülők futamában a 14., 15. helyen futhattak át a célvonalon.

A Hélix csapata első ízben utazott Ajkára, de az ismeretlen környezet láthatóan nem jelentett különösebb problémát versenyzőink számára. Schwarcz Botond és Szpatár Hanna ebben az évben másodszor álltak rajthoz a tavaszi duatlon szezonban. Botond ezzel az elsőséggel immár három ranglista győzelmet tudhat a neve mellett. Kettőt duatlonban és egyet triatlonban, mellyel a Hélix messze eddigi legeredményesebb sportolója.

Szpatár Hanna is eljutott a sprinttávig! Ez már önmagában is egy elismerésre méltó teljesítmény, különösen a lányok tekintetében. A futás során és a kerékpározás első harmadában még a második helyen állt a Hélix legacélosabb versenyzője. Hanna eddigi legelőkelőbb helyezését érte el ranglista versenyen.

Horváth Dávid és Fehér Tibor ezzel a versennyel nyitották a szezont, ami számukra jó alkalom volt az óvatos tapasztalatszerzésre.

Felkészítő edzőik: Szabó Károly – Szocsi bácsi – futóedző, Fáskerti Gábor – triatlon edző, úszóedző, Fáskerti Rita, Fehér Panka- úszóedzők