Október 3-án 19 órakor Komlón is lezárták a szavazóurnákat. A voksok összeszámolásakor kiderült, hogy az eddig “szocialista fellegvár”-nak tartott várost a következő négy évben jobboldali vezetés irányítja majd. 

Amint arról korábban beszámoltunk, a polgármesteri székért hárman versengtek: a város regnáló első embere Páva Zoltán (MSZP), az országgyűlési képviselő Polics József (Fidesz-KDNP), valamint Kispál László, akit a Komlói Polgári Kör jelölt a posztra, de a Jobbik támogatását is magáénak tudhatta.

A városi szavazókörökben összesen 7.850-en jelentek meg, ami a választópolgárok 35,84%-át tette ki. Az egyes jelöltekre leadott érvényes voksok a következőképp alakultak: Kispál László – 1.116, Páva Zoltán – 2.181, Polics József 4.383. Ez pedig azt jelentette, hogy – jelentős többséggel – utóbbi kapott felhatalmazást Komló irányítására a következő ciklusban.

Ami az egyes választókerületeket jelenti, azokban elsöprő fideszes fölényt hozott a voksolás. Annak alapján a következő jelöltek jutottak be a képviselő-testületbe:

1. vk.: Szarka Elemér József (Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület)

2. vk.: Dr. Makra István Edéné (Fidesz-KDNP)

3. vk.: Mátyás János (Független)

4. vk.: Kupás Tamás Levente (Fidesz-KDNP)

5. vk.: Mink Ernő (Fidesz-KDNP)

6. vk.: Simon János (Fidesz-KDNP)

7. vk.: Makrai Lívia (Fidesz-KDNP)

8. vk.: Borbás Sándor (Fidesz-KDNP)

9. vk.: Molnár Zoltánné (Fidesz-KDNP)

10. vk.: Schalpha Anett (Fidesz-KDNP)

A komlói képviselő-testületbe az egyéni körzetekből bejutott tíz fő mellett további négyen kerültek – ők a kompenzációs listákról jutottak mandátumhoz. A honismeretisek, a Jobbik, a Komlói Polgári Kör és az MSZP is 1-1 emberrel képviseltetheti ezúton magát, ők pedig a következők:

Jégl Zoltán (Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület)

Talált Tímea (Jobbik)

Kispál László (Komlói Polgári Kör)

Páva Zoltán (MSZP).

Mindez tehát azt jelenti, hogy Polics József mellett a grémiumban a Fidesz-KDNP további 8, a honismeretisek 2, a Jobbik, a Komlói Polgári Kör és – a testületben eddig jelentős fölényben lévő – szocialisták 1-1 fővel lesznek jelen, Mátyás János pedig továbbra is függetlenként dolgozik tovább.

(Később érintettekkel értékeléseket, Komló új polgármesterével és képviselőivel külön interjúkat is közlünk – a szerk.)