Nagyban zajlik a tavaszi versenyszezon. A Komlói Bányász RG szakosztályának versenyzői a kozármislenyi Aranyszalag kupa után Budapestre látogattak, a Nemzetközi “Unikornis” kupára.

Harmadosztályúak erős nemzetközi mezőnyében, ahol mások mellett izraeliek, szlovákok, németek, bolgárok, csehek között indultak, a 2011-es születésű Györei Zoé 5. helyen végzett, míg a 2009-eseknél Barta Johanna a 10. helyen zárta a versenyt.

A kezdőink szinte mindegyike számára az első nívós megmérettetést jelentette a kupa, de ők sem okoztak csalódást. Varga Dorina (2011) második, Kichler Hanna (2009) negyedik, míg Vas Patrícia a hetedik helyen végzett.

Szilasi Dorka 15 tornászt maga mögött tudva állhatott fel a dobogó legfelső fokára

Szabadidő 1-es szinten a KBSK-s tornászok közül Szép Maja a 11. helyen végzett, ugyanakkor a legjobb eredményt Szilasi Dorka (2008) érte el, aki a népes mezőny ellenére kategóriájának bajnoka lett. Hasonló örömöt okozott Storcz Dorina (2009) eredménye is, hiszen a 21 fős mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

„Ennél szebb húsvéti ajándékot nem is kaphatott volna a szakosztály” – fejezte ki örömét Vörösvári Csenge, a tornászok edzője a teljesítmények láttán. Hozzátette: „Nagyon büszke vagyok a lányaimra, mind a helyezéseket illetően, mind a versenyen nyújtott teljesítményükért. Őszintén szólva, magam sem számítottam ilyen szép gyakorlatokra és eredményekre. Első komolyabb verseny volt ez a hétvégi, utoljára ősszel léptek szőnyegre a lányok, ami lássuk be nem most volt. Bízom benne, hogy ez a siker csak tovább fokozódik ebben a szezonban, hogy nagy löketet adott nekik, és ez a mostani eredmény csak a kezdet. Egy biztos: a hétvége folyamán én voltam a legbüszkébb, ami a lányoknak köszönhető.”

Legközelebb április 8-án Komáromba utazik néhány tornászunk, hasonló eredményekben bízva.