A régió legmodernebb, legjobban felszerelt iskolája lesz a komlói Kodály, közel 2 milliárd forint ráfordítással. A város nagy hírű iskolája teljesen megújul, de egyvalami nem változik: a gyerekek szeretete.

A régió legmodernebb és legjobban felszerelt iskolája lesz a komlói Kodály, a tulajdonos ugyanis közel 2 milliárd forintot költ a nagy hírű iskolára.

Április 12-13-án, reggel 8 órától általános iskolai beiratkozás lesz a Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolában és Óvodában, ennek kapcsán beszélgettünk az intézmény igazgatójával, mire is számíthatnak a szülők, na és persze a gyerekek.

– Nálunk a gyerekek a legfontosabbak, és a szeretet. Szeretve tanítjuk és képezzük őket, válogatott és felkészült pedagógusokkal, akiknek ez hivatás és nem munka – mondja Ormándlaky Dalma. Az intézmény igazgatója hozzátette, hamarosan elkészül az iskola átépítése és teljes felújítása, ez év végéig végeznek mindennel, jövő tavaszig pedig a parkosítás is megtörténik.

– A lehető legújabb és legmodernebb eszközökön tanulhatnak a gyerekek, úgy gondolom, ez komoly előny lehet a többi iskolával szemben. Mi abban hiszünk, hogy a legkorszerűbb tudást adjuk át nekik, de úgy, hogy maguk is szeressenek tanulni, ne teher legyen számukra a mindennapi iskola – hangsúlyozza az igazgató, aki szerint olyan biztos és szeretetteljes lelki hátteret is nyújtanak a diákoknak, ami képessé teszi őket a világban való eligazodásra, a későbbi szabad választásaik során a jó döntéshozatalra, ez segít abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberekké váljanak. – Fenntartói támogatással iskolabuszt indítunk, hogy a Komló környékén élő családok számára is elérhető legyen iskolánk – tette hozzá az igazgató.

Az iskola egyébként nagyobb családoknak, testvéreknek is kiváló, mert együtt járhatnak a gyerek, hiszen óvoda és iskola együtt működik, kiemelt figyelemmel az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére. Az óvoda egy teljesen újonnan épített épületben kap helyet 2018. szeptemberétől.

 

Az iskola legfontosabb előnyei:

– a gyerekek a legmodernebb iskolában tanulhatnak a legújabb tan- és informatikai eszközökön,

– van iskolaorvos, iskolapszichológus és fejlesztő szoba is eszközökkel

– válogatott, felkészült és szerethető tanárok tanítanak

– életre szóló és értékes barátságokat tudnak kötni a gyerekek

– segítenek a házi feladat elkészítésében a délutáni napköziben, ezért otthon már nem kell tanulnia a gyerekeknek, szabadon pihenhetnek

– iskolabusszal fogják biztonságosan hozni és vinni a vidéki (Komlón kívül élő) gyerekeket, hogy a szülőknek is könnyebben induljon a nap

– szeretnek tanítani és a gyerekekkel is megszerettetik a tanulást

– játékosan lehet nyelveket tanulni, akár többet is egyszerre

– finom a menza

– nagy udvar és sok játék lesz

– majdnem pont annyi lány van, mint fiú

– a különleges módszerek miatt könnyen tudnak továbbtanulni a gyerekek

– szeretik a gyerekeket, akik emiatt szeretik a tanárokat és az iskolát

– boldog, kiegyensúlyozott emberekké nevelik a gyermekeket.