Április 3-tól negyven komlói gimnazista és kísérője vendégeskedik az erdélyi Baróton, a helyi líceum meghívására. Fotó: Baróti kórus a városi ünnepségen

A Határtalanul! program támogatásával 40 komlói diák ismerkedhet a határon túli magyarság mindennapjaival, hagyományaival a következő napokban.  A Nagy László Gimnázium és a Baróti-Szabó Dávid Líceum között 2002 óta él testvériskolai partnerség, melynek keretében működik a cserediák-kapcsolat.

A baróti diákok idén már eltöltöttek egy hetet Komlón. Részt vettek a Nagy László Napok programjain, eljutottak Siklósra, Pécsre, Szigetvárra, Szászvárra. Mindemellett felléptek a gimnázium és városunk március 15-i ünnepségén.

Doszpod Zoltán gimnáziumi tanár már fogantatása óta szívügyének tekinti a baróti líceum és a komlói gimnázium közötti kapcsolatot. Elmondta, hogy negyedik éve támaszkodhatnak a Határtalanul! programra, mely segítségével idén is tartalmas napokat tölthetnek Baróton. Így – egyebek mellett – a gyerekek eljuthatnak a bódvaji vashámorhoz, valamint Csíkszereda látnivalóit is megtekintik, sőt itt – mivel a csoportban “első szavazók” is vannak – többen is érvényesíthetik állampolgári jogaikat.