Ne várd a májust!- énekli Zorán a közismert dalban, mi viszont izgatottan várjuk az áprilisi, májusi időszakot, mert jó néhány tanulónk bizonyította a tanév során, hogy a megyében a legjobbak között vannak, és bekerültek a különféle versenyek országos döntőibe.

Borbás Balázs (10. B) már ez év elején megmérettetett az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny döntőjében, ahol azok a középiskolai tanulók vehettek részt, akik országos vagy nemzetközi természettudományos versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak már. Balázs legfiatalabbként, legalacsonyabb óraszámmal kiválóan szerepelt: IV. helyen végzett.

Jelenleg két országos döntőre készül:  az Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny megyei döntőjén abszolút győzelmet szerzett, és megnyerte a  Curie Országos Kémiaverseny megyei fordulóját is, így egy szegedi és egy szolnoki döntő vár rá.

Tanulóink taroltak a Kazinczyról elnevezett “Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulóján. Császár Kitti (12. B) I. helyen végzett, Krausz Ádám (9. B) pedig II. helyezett lett, így mindketten bekerültek a győri döntőbe.

Futóink mind bejutottak a Mezei Futás Diákolimpia országos döntőjébe, mivel a megyei fordulón remekül szerepeltek:

Szpatár Hanna (9. Ny) egyéni I. helyezett lett. Mindkét fiú váltónk a II. helyen végzett saját korcsoportjában: Vanyek Szabolcs, Illés Levente, Kovácsevics István, Tullner Árpád (10. A-sok), illetve Koczab Áron, Wágner Balázs (10. B-sek), Balog Patrik, Frank Norman (11. A-sok), Kispál Bence (12. B)

Szeptemberben rendészetis tanulóink megnyerték az Országos Honvédelmi Haditorna megyei fordulóját, ráadásul a legjobb lövész csapatnak járó különdíjat is bezsebelték, így hamarosan Budapesten, az országos döntőben küzdhetnek tovább a legjobbak között. A csapat tagjai: Litvai Attila, Bőhl Csongor (12. A-sok), Fóris Patrik, Bakó Klaudió (11. A-s tanulók). Az országos fordulóban Patrik helyett Kálmán Gábor (11. A) versenyez majd.

Az  Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrversenyen (Pákozdon) 2017 őszén a gimnázium eddigi legjobb országos honvédelmi eredménye született: Litvai Attila, Andók Levente, Herbert Belián, Bőhl Csongor (12. A-s tanulók) 4. helyezést értek el.

Hatékony, ugyanakkor élménydús felkészülést és versenyzést kívánunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak. Ugyanígy szorítunk a tavaszi időszakban vizsgázó és nyelvvizsgázó diákjainknak is. Már 45 tanítványunk nyelvvizsgával rendelkezik (közülük 6-an felsőfokúval, a többiek középfokúval), ami csodálatos eredmény, és bízunk benne, hogy ez a szám a tanév végéig még emelkedni fog.

Csak így tovább!