Elsősorban az éltáblákon mutatott teljesítményével fontos győzelmet aratott NB I/B-s sakkcsapatunk a kiesés ellen küzdő Tapolca ellen. A bajnokságból egy forduló van hátra, a Bányász hazai pályán a közvetlenül előtte álló Paksot fogadja.

NB.I.B. Charousek csoport 8. forduló:

Tapolca Rockwool VSE – Komlói Bányász I. 5-7

Tapolca, Pelion Hotel

Győzött: Csiszár Csaba, Ivan Leventić, Karsa László, Bihercz Gábor, Lovász Marcell

Döntetlent ért el: Nenad Mrkonjić, Esad Gorić, Iván Attila, Amrein Roland,

Charousek csoport NB.I.B. : 1. Csuti Zalaegerszeg 16 pont 2. Szentgotthárd ASE 13 pont 3. Paks ASE II. 12 pont 4. Komlói Bányász I. 10 pont …

Csiszárék az NB.I.B. osztályban legyőzték az „örök” rivális Tapolcaiakat. Eddig 3:1 volt a javukra, amióta NB.I/B-ben sakkozunk egymással. Ezúttal győztünk, de a mérkőzés rendkívüli izgalmasan alakult. 3,5 órai játék után 4:2-re elhúztunk. Különösképpen értékes győzelmeket arattunk az éltáblákon. Mrkonjic döntetlenje után már 4,5:2,5 volt az eredmény javunkra. A hátralévő 5 partiban akár ki is kaphatunk – értékeltük 4 órai játék után a hadállásokat. A tapolcaiak élet-halál harcot vívtak a bennmaradásért, hiszen egy esetleges vereséggel elúsznak a bennmaradási reményeik. Ekkor fordított a rosszabb álláson Csiszár Viki, már úgy nézett ki, hogy megnyeri a meccset – sajnos egy vízszintes fenyegetést elnézett – sajnos veszített. Így járt az eddig 100%-os Jeszenszky József is. Viharfelhők gyülekeztek a komlói játékosok felett. Az 5. órában azonban fordult a kocka, ifijátékosunk Lovász Marci a rosszabb pozícióját csodaszámba menő kombinációval fordította meg, és nyert. Majd Goric ellenfele döntetlenre adta az állását, így lett 6:5 a javunkra. Már csak Bihercz Gábor játszott, ellenfele kockáztatott a végjátékban, nem jött be neki, így újabb győzelmünkkel nyertünk. Úgy néz ki,hogy az eddigi legjobb eredményét tudja az utolsó fordulóban megismételni a csapat.