Komló Város Önkormányzata, a Magyar Vöröskereszt Komlói Szervezete, a Komlói Nyugdíjas Egyesület és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület segítségével kibontakozó városszépítő mozgalom során számos porta, balkon, kert szépült meg az évek során. Idén is elismeréseket nyújtottak át a legszebbeknek.

A Nemzetiségek Házában megtartott Virágos Komló rendezvényen – az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei fellépését követően – a 2017-es esztendő legszebb virágosításait láthatták diasorozaton a megjelentek.

Rendezvényen részt vevő Polics József polgármester felhívta a figyelmét a már sokat látott generációnak, hogy feladatuk a soron következő nemzedékeknek átadni a növénygondozás ismereteit, nehogy az idő áldozatául essen ez az értékes tudás.

Fóris Zoltán, a KHVE ügyvezető elnöke értékelte a hátrahagyott év virágosítási eredményeit. Elmondta: a mozgalom keretén belül magánporták, intézményi-, vállalkozói- és iskolai területek virágosítását segítették figyelemfelhívással, akciókkal, tanácsokkal, eszközök, anyagok, virágok, virágföldek, virágtápok, virágládák vásárlásával. Újdonság volt, hogy a jelentősebb összeget költő vásárlók a Komlói Városgazdálkodási Zrt. által felajánlott 1-1 zsák „Komló Komposztot” is átvehettek.

Az idén több alkalommal is rendeznek virágvásárt, mindjárt az elsőt április 21-én tartják. De május 5-én és május 19-én szombaton is érdemes lesz a vásárcsarnok melletti rendőrségi parkolóba látogatni, hiszen nagy választék várja a virágosításban résztvevőket.

A 2017-es év elismerő okleveleit, ajándékait a szervezetek, egyesületek vezetői és Feuerstaller Terézia városi főkertész adták át a megjelent virágosítóknak.