A Kozármislenyi Művelődési Ház adott otthont Dr.Hoppál Péter, térségünk országgyűlési képviselője, kulturális államtitkár által vezetett lakossági fórumnak. A Baranya 2-es választókerületben induló politikus vendége Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt.

Több komlói érdeklődő is helyet foglalt a Kozármislenyi Művelődési Ház széksoraiban a házigazda, Dr.Hoppál Péter (Fidesz-KDNP) által meghirdetett lakossági fórumon. Az április 8-ra kiírt országgyűlési választásokra készülő politikus erős vízióval rendelkező – Magyarországért minden esetben kiálló – kormányként aposztrofálta az Orbán-kabinetet, amely 8 év alatt elérte, hogy például a reálkeresetek, az államadósság tekintetében szemmel látható fejlődés legyen tapasztalható. Családtámogatási rendszerünk – fűzte hozzá – egyenesen modellként szolgál Európában, többek között azzal, hogy a multinacionális cégektől beszedett adóból a magyar családok erősödhettek meg.

Hoppál Péter abbéli bizakodását fejezte ki, hogy az eddig elért eredményeink a választás után sem kerülnek zárójelbe. Aláhúzta: „csak akkor tudunk megmaradni kultúránkban, akkor tudjuk eredményeinket megvédeni, ha kiállunk meggyőződésünk mellett.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a határkerítésről, a migrációval kapcsolatos jogi kérdésekről beszélt hallgatóságának, megvilágítva az európai tendenciákat. Érvelése szerint Európa lakossága fogy, amelyre két megoldás érkezett a kontinens államaitól. A jóval gyorsabb nyugati, mely szerint harmadik világbeli polgárokkal kell feltölteni a kontinenst, illetve a V4-ek és Ausztria elképzelése, mely az őshonos nemzeti kisebbségek megerősítésében látja a jövőt.

Lomniczi Zoltán több európai eseten keresztül világított rá a betelepítés óriási biztonsági-, közegészségügyi- és nemzetgazdasági kockázatára. Hangsúlyozta:  a közelgő választás kimenetele arról dönt, hogy hol húzódjon Magyarország szuverenitásának határa.