Zongoraszótól volt hangos az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Színház- és Hangversenyterem. Baranya megye legügyesebb zongorázni tanuló diákjai gyűltek össze városunkban, hogy megmutassák egymásnak és a háromtagú zsűrinek, milyen messzire jutottak a zene birodalmának megismerésében. A zsűri tagjai dr. Fodor Gabriella, Megyimóreczné Schmidt Ildikó, dr. Holics László.

A megye 16 iskolájából 78 növendék jelentkezett a megmérettetésre. A rendezvényt Polics József polgármester úr köszöntője nyitotta meg. A nap folyamán 4 hangversenyen mutathatták be tudásukat a gyerekek, amit a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal értékelt. Két növendék képviselte városunkat. Paján Gréta ezüst, Petre Áron bronz oklevelet kapott. Növendékeink a hónap folyamán már részt vettek a Baján rendezett IX. Nemzetközi Zeneiskolai Négykezes és Kétzongorás Tanulmányi Versenyen, ahonnan egy első, egy második és egy harmadik díjjal tértek haza. Eredményeikre büszkék lehetünk!

Kísérőprogramként vendégeink meglátogathatták a múzeum „Komlosaurus” kiállítását. A találkozó résztvevői okleveleik mellett az iskola lógójával díszített szatyrot és tollat, a találkozó emblémájával ellátott hűtőmágnest és egy szépen díszített mézeskalács violinkulcsot kaptak, amit a Komlói Önkormányzat ajánlott fel és Wágnerné Kovács Sarolta keze munkáját dicséri. Köszönjük a támogatást a Pécsi Tankerületi Központnak, az Erkel Ferenc Zenei Alapítványnak és a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteménynek!