Az Interreg CENTRAL EUROPE egy Európai Unió által finanszírozott program, amely ösztönzi a közép-európai együttműködéseket. Több millió eurós forrásokkal járulnak hozzá szervezetek határon átnyúló együttműködéséhez, melyek Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia városainak és régióinak fejlődését szolgálják.

A program része, hogy a 10 partner kölcsönösen vendégül látja egymást és bemutatja a fejleszteni kívánt intézményt, területet. Ez alkalommal Komló volt a soros, és látta vendégül a partnereket. Ennek keretében  Steinerbrunner Győzőné, a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény vezetője röviden ismertette a fejlesztésre váró épületet.

Bíró Sarolta projektmenedzser a számok oldaláról is megközelítette a beruházást: 36 hónap időtartam alatt kerül kivitelezésre 5 országban 10 partner együttműködésével az adott régió fejlesztése. Minden egyes országban, egy területen felújítást végeznek vidéki kulturális örökség újjáélesztése céljából.

A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény akadálymentesítése valósul meg a határokon átívelő együttműködésből, hogy minél szélesebb réteg érhesse el a kultúrát városunkban – összegezte projekt lényegi tartalmát Benovics Gábor projektmenedzser.