A múlt hétvégén a Hélix egyesület 16 fővel vett részt a Busó Kupán. Sajnos a tél továbbra is kitartóan itt maradt, de úszóik ennek ellenére kitűnő eredményességgel zárták a versenyt.

 

A megmérettetés két korcsoportban zajlott. Először a fiatalabbak 2011-2008 korosztályban 33m-es távokon (Lőrincz Dominik, Kulcsár Gréta, Fáskerti Izabella, Dalmady Johanna, Dolmány András, Kulcsár Vanda, Szomor Eszter, Benczes Bianka, Szpatár Hunor, Tóth Kevin) versenyeztek.

Dominik volt a legeredményesebb, aki mindhárom versenyszámában (hát, mell, gyors) első helyezést ért el. Őt követte Kulcsár Gréta, akinek ez volt az első versenye, melyet rögtön egy ezüstéremmel tett emlékezetessé háton. Úgy látszik ez a nap a hátúszásnak kedvezett csapatunkban, mert Fáskerti Izabella ebben a versenyszámban hozta el korosztályában a bronzérmet, Eszter 5-ik és Vanda 6-ik lett háton a nagyoknál pedig két aranyérme is született ebben az úszószám. A többiek is szépen szerepeltek megközelítve a dobogót sok 5., 6. és 7. helyezés is született.

Őket követték a nagyok 2007-2000 közötti korosztályban Nagy Jáde, Turner Levente, Pethő Anna, Szpatár Hanna, Fehér Tibor, Schwarcz Botond, akik már 66m-es távokon ill. 133m vegyesen álltak rajtkőre. Botond (2000) 3 ezüstérmet szerzett, akit csak Financsek Gábor (1985) tudott megelőzni a felnőtt kategóriában. Szpatár Hanna és Fehér Tibor öt versenyszámban is rajthoz álltak nem kis eredményességgel. Mindketten aranyérmesek lettek hátúszásban, ezen kívül a többi versenyszámában bronzérmeket úsztak meg.

Turner Levi és Nagy Jáde még nem igazán tudtak visszarázódni a hosszas megbetegedéseik után az edzésbe, mégis Levi öt versenyszámban, míg Jáde négyben vállalta a versenyzést. Megközelítve a dobogót 5., 6. és 7. helyeken végeztek. Pethő Annának ez volt a második versenye, amin egyenletes teljesítménnyel és egyre javuló időkkel mindhárom versenyszámában (hát, mell, gyors) 6. helyen végzett.

Ugyan versenyzőink ezúttal még csak zöld almába haraphattak, de reméljük a szorgalmas és kitartó edzésmunkával tavaszra beérik ez a gyümölcs is!  🙂