A komlói MSZP székházában megrendezett vitafórumon Baranya megye 2. egyéni országos választókerület 7 képviselőjelöltje mérte össze választási programját. A vitát a Napi Komló facebook-oldala élőben közvetítette, a beszélgetést Katus Eszter újságíró moderálta.

Bár az MSZP nem indít a térségünkben képviselőt, mégis felajánlották székházuk nagytermét a vita lebonyolításához. A résztvevő képviselőjelöltek többsége már tartott fórumot, beszélgetést leendő választóiknak Komlón, mégis úgy érezték a többi jelölt mellett is meg kell mérettetni elképzeléseiket a választókerület és a térség jövőjéről.

A vitafórumon Berkecz Balázs (Együtt), Bíró Károly (független), Gyimesi Gábor (Jobbik), Hohn Krisztina (LMP-Új Kezdet), Komloszaurusz (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Körömi Attila (Momentum), Nagy Ferenc (Demokratikus Koalíció) fejtette ki véleményét és elképzeléseit a hallgatóságnak

A jelölteknek előre kiküldött -, váratlan, helyszínen feltett kérdésekre és közönség reakcióira egyaránt válaszolniuk kellet maximum 1 percben. A fórum folyamán felmerült témák között szerepelt a munkahelyteremtés, a bérlakásokkal kapcsolatos kérdések, a fizetések színvonala, Pécs anyagi helyzete, az egészségügy és a rendre napirenden lévő ellenzéki összefogás.