A szikrázóan kemény Eger otthonába látogat kézilabdacsapatunk a hétvégén. A több szlovák válogatottat felvonultató hevesiek szeretnének visszavágni az őszi hatgólos vereségért.  

Nehéz lenne jól megtippelni a szombati Eger – Sport36-Komló mérkőzés végeredményét. A korábban mumusként kezelt egriek (A két csapat első négy NB I-es meccséből 7 pontot zsebeltek be a mostani házigazdák – a szerk.), mára „megszelídültek”. Utolsó három meccsünket mi nyertük, legutóbb 6 góllal voltunk jobbak Petroéknál.

A mérkőzés promovideója ITT tekinthető meg.

A tabellán 3 pont az előnyünk, egy esetleges győzelemmel tisztes távolság alakulhatna ki a két csapat között. Kapusunk, Ante Granić jól védekező, sokat futó csapatként jellemezte a sárga-feketéket. Ennek ellenére bízik a győzelemben, hiszen a korábbi fordulók az mutatják, jó formában van a csapatunk. A horvát hálóőr szombati ellenfelünknél kiemelte a szlovák válogatott játékosok képességeit, különösen Radoslav Antl szélsőjátékától tart, de ha meg tudjuk saját elképzelésinket valósítani, amely szoros védekezéssel, okos támadójátékkal párosul, akkor megszerezhetjük a győzelmet az Eger otthonában.

A házigazdáknál figyelnünk kell a korábban Veszprémből igazolt Inal Aflitulin játékára, az orosz átlövő 90 góljával a legeredményesebb egri játékos a bajnokságban. Legutóbb hétszer talált be a Veszprém hálójába. Csapatunkban Laufer Gábor küszködik sérüléssel, de előreláthatólag a legjobb összeállításban kísérelhetjük meg a jó sorozatunk folytatását.

A két csapat egymás elleni statisztikája: 3 komlói győzelem – 1 döntetlen – 3 egri győzelem.

K&H Kézilabda Liga 20. forduló:
Eger SBS Eszterházy (8.)–Sport36-Komló (5.)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, szombat, 18:00
Vezeti: Bacs József, Bóna Szabolcs