A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén is elismerésekkel díjazta a 2017-ben Baranya megyében kimagasló gazdasági tevékenységet végző vállalkozókat, kézműveseket, a szakképzés és idegenforgalom terén dolgozókat. A február 23-án harmadik alkalommal megrendezett Baranya Megyei Üzleti Estélyen több komlói személy és vállalkozás vehetett át elismerést. A díjátadó estély egyben jótékonysági est is volt, az elárverezett gyermekrajzok árából befolyt összeget a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikája kapta meg. Fotók forrása: PBKIK

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2017. évi komlói kitüntetettjei:

Baranya Megyei Környezetvédelmi Díj kitüntetettje a KŐ-KA Kő- és Kavicsbányászati Kft., mely az indoklás szerint komlói bányájában végrehajtásra kerülő beruházás eredményeként az építőipar számára jó minőségű termék kerül piacra. A technológiai rendszer burkolásával, hatékony porleválasztó rendszer alkalmazásával jelentős mértékben csökkent a környezet porterhelése. Komlón a vállalati saját forrásból elkészített  technológiai és környezetvédelmi beruházása révén lényegesen javította a város életminőségét.

A Baranya Megyei Export Díjat idén az Art-Innova Kft. vehette át. A 2001-ben alapított komlói Art-Innova Kft. leginkább a nagy üzlethálózatok bútorainak készítéséről ismert. Modern bútorok gyártója, fő profilja az egyedi, teljes mértékben testre szabott konyha-, iroda-, étkezőbútorok, beépített szekrények valamint üzletberendezések professzionális tervezése és elkészítése. KKV-ként példaértékű export aktivitása.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komlói városi elnöksége döntése alapján 2017-ben a Jánosi Engel Adolf Díjat Bischof Balázs érdemelte ki. Bischof Balázs 2004-ben alapította az Art-Innova Kft-t. A társaság dinamikus fejlődésének köszönhetően 3000m2 – es saját tulajdonú gyártócsarnokkal és egyedülálló gépparkkal rendelkezik. A Kft. 2016. évi forgalma 1,5 millió euró volt, melynek 70%-a export. A cég 2017-ben 26 szakképzett munkavállalót foglalkoztatott. Évente átlagosan 3 fő asztalosipari szakmunkás tanulót készít fel a vizsgájára.

 

A Komlói Szakképzési Díjat Karácsony László vehette át. Karácsony László a komlói szakiskolában több mint 30 évig tanított szaktanárként forgácsolást, szakrajzot és munkavédelmi ismereteket. Igazgatóhelyettesként új alapokra helyezte a komlói szakképzést. A Lakics Kft-nél tanácsadóként az új tanműhelyi képzési rendszer kialakításában és működtetésében volt döntő szerepe.

A Komlói Idegenforgalmi Díj kitüntetettje Fajcsi Ferenc lett. Fajcsi Ferenc álmodta meg a Komlói Amatőr Színházi Találkozót. A rendezvény főszervezőjeként hatalmas munkát végez, hogy a műkedvelő „csepűrágók” találkozójának hatására Komló hírnevét az országban megismerhessék. A rendezvény hatására nőtt a térség, közvetetten a régió vendégforgalma és turisztikai vonzereje.

A komlóiaknak az elismeréseket Ferenczy Tamás, a PBKIK komlói városi elnöke, valamint Polics József polgármester adta át.

Forrás: pbkik.hu