Két idegenbeli döntetlen és egy itthoni győzelem a Sport36-Komló „tavaszi” mérlege. És ha hozzávesszük, hogy mindkét idegenbeli mérkőzést a hazaiak mentették döntetlenre, akkor kijelenthetjük: csapatunk erőtől duzzadva, egészséges önbizalommal várhatja a Vác ellen esedékes szombati derbit. Fotó: archív

Akár papírformaként is kezelhetnénk a Sport36-Komló – Váci KSE mérkőzést, ha a vendégek kispadján nem Skaliczki László ülne. Ám a komlóiak jól tudják, a kék-fehérek kézilabda-történelmének aranyos lapjait éppen a mágus „Skala” írta, amikor szinte a semmiből a negyedik helyre, azzal egyenesen a nemzetközi színtérre kormányozta együttesünket. Azóta sok háló szakadt ki Komlón, de a tisztelet – a szurkolók generációváltása után is – megmaradt a mesterrel szemben.

A promovideót ezen a LINKEN tekinthetik meg!

A tisztelet ellenére a két pont megszerzésében bíznak a Sport36-nál. A csapat felkészülése rendben zajlott a héten, a csütörtöki állapot szerint a legjobb összeállításban futhat ki Kilvinger Bálint együttese a bemutatásra. Visszaérkezett Németországból a Gyöngyösön már biztatóan bemutatkozott Joel Huesmann. Várhatóan az átlövő-irányító is megismerkedhet a fergeteges komlói meccshangulattal.

Selymes Attila, a Komló kapitánya a „tavaszi” jó sorozatunkat alapul véve optimizmusát fogalmazta meg a találkozóval kapcsolatban, de figyelmeztetett, hogy az edzőváltáson átesett Vác nem ugyanaz a csapat, amelyik ősszel volt. Jóval gyorsabb játékot játszik, egyik legjobbja Marko Davidović jól fogja össze a Duna-partiakat. Ha meg tudjuk akadályozni gyors indulásaikat, akkor bízhatunk a győzelemben” – adta meg a siker receptjét a kapuvédő.

A Vác eddig 8 pontot gyűjtött, ezzel a 13., azaz még kieső helyen áll a bajnokságban. Kilvinger Bálint csapata viszont győzelmével megerősítené 5. helyét a táblázaton. A két csapat október közepén találkozott egymással. Vácott 27-22-re a komlóiak győztek.

K&H Kézilabda Liga 19. forduló, 02.24. 18:00

Sport36-Komló – Váci KSE

Komló, Városi Sportközpont V: Oláh, Bonifert