Hohn Krisztina, az Új Kezdet alelnöke, a Baranya 2. vk. országgyűlési képviselőjelöltségéért induló mánfai polgármester moderálásával tartott fórumot az LMP és az Új Kezdet koalíciója Komlón. Az este folyamán Schmuck Erzsébet és Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselői ismertették az LMP és az Új Kezdet választási programját, majd válaszoltak a résztvevők kérdéseire.

A Nemzetiségek Házában tartott „Kezdjünk új korszakot!” című fórumon a politikusok többek között érintették a gazdaság helyzetét, a kis-, és középvállalkozások erősítésének lehetőségeit, beszéltek  a nyugdíjasok helyzetéről, nemzetbiztonsági kérdésekről, illetve boncolgatták a „ A politika szolgálat” ideológiáját is. Témák között felvetődtek a térség nehézségei, az ezekkel kapcsolatban megfogalmazódott megoldási javaslatok.

Az LMP országgyűlési képviselői rámutattak arra, hogy éveken belül több tíz millióan is elindulhatnak a világban a megváltozott éghajlat miatt. Elmondták; rendkívül fontos egy jó, előre megtervezett ökopolitika, amely a jövő nemzedékének élhetőbb Földet ajándékozhat.

A lakossági fórumon több baloldalhoz köthető személyiség is jelen volt. Talán emiatt is – újra meg újra felvetődött a fórumra látogató érdeklődők között egy lehetséges összefogás gondolata, kizárólag elméleti síkon.

A közel kétórás fórum záró részében az előadók a feltett kérdésekre válaszoltak.