A Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumához köthető Kökönyösi Diákokért Alapítvány sikeresen pályázott a „Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” uniós támogatására.

A pályázat célja, hogy javítson az Alkotmány utcában, illetve a kökönyösi intézményben tanuló diákok étkezési szokásain, illetve az ahhoz kapcsolódó infrastruktúrát korszerűsítse.

A több millió forintos támogatás egy része eszközbeszerzésre – fali ivókút, hűtők, konyhai felszerelések, kiegészítők – irányul. A másik hányadából egy 1 éves program valósul meg, amely egy bemeneti állapotfelmérésről, majd annak a kiértékeléséből áll. Ezt követően egy dietetikus rendszeresen látogatni fogja a két iskolát, ahol tanácsokkal látja el az érintett célcsoportok – cukorbetegek, ételallergiások, túlsúlyosok stb. – mindegyikét.

A program ezen felül tartalmaz egy szemléletformáló előadássorozatot, amelyben szó lesz a sóskészítményekről, adalékanyagokról, higiéniáról, tápanyagtartalomról, vitaminokról, krónikus betegségekről.

A tanulók egy budapesti kiránduláson is részt vehetnek, ahol hasonló előadáson, múzeum-látogatáson mélyíthetik el tudásukat a témában, egy kis szabadidős programmal megfűszerezve.