Már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát kézilabdacsapatunk. Az Orosházának csak a felzárkózásra futotta.

 A tabella utolsó helyén álló Orosháza kezdte jobban a mérkőzést. Bakó Botond csapata 2-1-re vezetett, de ekkor még senki nem gondolta, hogy gyakorlatilag ez volt az alföldi együttes utolsó momentuma a találkozón. A Komló fokozatosan átvette az irányítást. Granić pazarul védett, átlövéseink – Sunajko és Jerković jóvoltából – pontosak voltak, Kovács Márk indulásból lőtt gólokat, amivel összességében háromgólos előnyre tettünk szert 15 perc alatt. Némi aggodalmat Katzirz Dávid két kiállítása okozott, de Kilvinger Bálint okosan forgatva játékosait, megtalálta a megoldást a helyzetre.

Bakó Botond 9-5-nél kért először időt, de ezzel sem tudta megakadályozni, hogy a Komló tovább szárnyalva, 14-5-re növelje előnyét. Az utolsó két percben közelebb lopódzhatott az Orosháza: előbb a játékvezetők néztek el egy kapufáról a gólvonal elé pattanó labdát, majd egy rossz visszarendeződést követően Markoski zárhatta góllal a félidőt. (14-7)

Granić- bravúrral és Jerković–bombával indult a második félidő, de a vendégek nyitott védekezése a továbbiakban több gondot okozott támadóinknak. Olyannyira, hogy Németh László vezetésével az Orosháza négy gólra is feljött. Nagyon megijedni azonban nem kellett. Előbb egy Marković-Gebhardt lerohanás után a montenegrói szélső talált be Herjeczki kapujába, majd Jerković labdaszerzést követően indíthatta Gebhardt Ádámot, aki már-már lehetetlen testhelyzetből szerezte újabb gólunkat. A lefújás pillanatában Laufer kapott egy nagyot, de a fiatal játékos végül saját lábán hagyta el a játékteret.

A Komló fontos győzelmével a megnyugtató 6. pozícióban várhatja a Gyöngyös elleni mérkőzést.

 

K&H Kézilabda Liga 17. forduló:

SPORT36-Komló–Orosházi FKSE LINAMAR 26:20 (14–7)
Komló, 800 néző. V: Altmár, Horváth M.
KOMLÓ: GRANIĆ – Gebhardt 2, BALÁZS S., SUNAJKO 4, GRÜNFELDER 2, JERKOVIĆ 7, MARKOVIĆ 6 /3. Csere: Selymes (k), Katzirz 1, Szkokán, KOVÁCS M. 2, Laufer 1, Obradović 1, Wéber, Hoffmann Edző: Kilvinger Bálint
OROSHÁZA: Herjeczki – Gyene 1, Antal, Ferenczi 2, BRAZ, STRANIGG 5, NÉMETH L. 6/1 Csere: Szabó L. (k), Pásztor, MARKOSKI 1, Mihály 2, Kneževics 2/1, Morva, Balázs B. 1. Edző: Bakó Botond

Kiállítások: 8, ill. 4 perc Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2

Az eredmény alakulása: 9. perc: 3–3. 19.p. 8–5. 28.p 14–5. 38. p. 18–11. 45. p. 20–16 50.p 22-17

Kilvinger Bálint (Sport36): – Amit elterveztünk, azt a mérkőzés nagyobb részében sikerült megvalósítanunk, mindenki odatette magát.
Bakó Botond (Orosháza): Az első félidőben bátortalanok voltunk, sok olyan hibát követtünk el, ami nem fér bele. A másodikban voltak jó momentumaink, de amikor négy gólra felzárkóztunk, belehibáztunk. Hiányzott a húzóember, aki lendített volna a csapaton.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatót IDE kattintva tekintheti meg!

Hiegl ZsoltSportMár az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát kézilabdacsapatunk. Az Orosházának csak a felzárkózásra futotta.  A tabella utolsó helyén álló Orosháza kezdte jobban a mérkőzést. Bakó Botond csapata 2-1-re vezetett, de ekkor még senki nem gondolta, hogy gyakorlatilag ez volt az alföldi együttes utolsó momentuma a találkozón. A...