A szakképzés nemzetközi szintre való emelésébe fogott bele a Pécsi SzC Kökönyösi Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, azaz az „501” iskola.

Az intézmény Erasmus+ programra benyújtott pályázattal 40.000 euro támogatást nyert el, amelyet külföldi utazásra fog fordítani az intézmény.

„A 2018-as esztendőben három alkalommal tervezünk tanulmányi utat, az országhatáron túlra. Németországi, finnországi és portugáliai tapasztalatszerzésen vesznek majd részt diákjaink, illetve tanáraink. Célunk egyrészt tanulóink szociális hátrányainak lemorzsolása, másrészt a fémipar fejlesztése, illetve a duális képzés erősítése, harmadrészt pedig a szakmai oktatás színvonalának emelése” – avatott be a részletekbe Kovács Károly Balázs igazgató a programmal kapcsolatban.

A németországi út diákokat érint, akik több hétig szakmai gyakorlaton vesznek majd részt. A finnországi és a portugáliai kirándulásokon pedig a már fenn említett két témában fognak konferenciákon részt venni, illetve helyi fogadóiskolák szakembereivel lesznek beszélgetések.

Kovács Károly Balázs kiemelte: „a konferenciákból mi oktatók is hasznos dolgokat sajátíthatunk el, amit beépíthetünk itthon a tantervbe, ezzel is növelve az oktatásunk színvonalát.” Az intézményvezető hozzátette még: „ha már a hazai megmérettetéseken jól szerepelünk, akkor nemzetközi szinteken is próbára kell tenni magunkat, hogy felmérjük, hol is tartunk.”