Folyamatos növekedést mutat a komlói kolbásztöltő fesztivál résztvevőinek száma. A 2011-ben életre hívott gasztronómiai esemény egykoron 18 csapattal is óriási sikert hozott. Fotó: a Benkala Kft. 2011-es sikere

Azóta persze sok víz folyt le a Baranya-csatornán, az eltelt 7 év alatt egyenesen meghatszorozódott a résztvevők száma. Az akkori remek hangulat viszont nem sokat változott, ahogy 2011-ben – és ez jellemző minden évre -, idén is kollégák, családtagok kísérték, támogatták haza a kiváló hangulatban lévő fesztiválozókat.

A vízmű éttermében tartott I. Városi Kolbásztöltő Verseny helyszíne majdhogy szűknek bizonyult a tizennyolc benevezett csapat és az őket elkísérő érdeklődök számára. Az akkori résztvevők közül többen is asztalhoz álltak a nyolcadikon is. Csak érdekességképpen a korabeli résztvevők: NOTTI SPEED Kft., Komlói Városi Rendőrkapitányság, a Fűtőerőmű I-es és II-es csapata, a Komló-Víz Kft., a győztes Benkala Kft., a Munkaügyi Központ Komlói Kirendeltsége, Gungl Dekor, TE-GA-VILL kft., Külszíni Bányászok,  Komlói Egészségcentrum, Péter Szabó Fotó, Polgármesteri Hivatal, Honismereti és Városszépítő Egyesület, Ratipur Kft., RÁK Kft., Bodor Roll Kft. és a Mecsekpölöskei Ízvadászok.

Az “501-es” étterme is kicsinek bizonyult

 

A résztvevő 18 csapat egy évvel később – már az „501”-es éttermében – 30-ra bővült, majd a következő évben – a zsúfoltságot elkerülendő – 24-re csökkentették a nevezési limitet a szervezők. Új fejezet a fesztivál sportcsarnokba költözésével kezdődött. 2014-ben már 53 csapat vett részt az eseményen, 2015-ben 75, 2016-ban pedig 101 kollektíva versengett egymással. 2017-ben eggyel ismét nőtt a résztvevők száma, idén pedig abszolút csúcsként 108 csapat töltött kolbászokat.