A PSZC Komlói Szakgimnáziuma Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma nyerte a CODE WEEK legaktívabb magyar iskolája díjat, amely az elismerő cím mellett, 1.500.000 Ft oktatási eszköznyereménnyel, egy legorobot jutalomdíjjal is járt.

A Programozás Hete rendezvénysorozat keretében kódolásé volt a főszerep iskolában október 7. és 22. között. A CODE WEEK-rendezvénysorozat keretében, programozás tanórákat, és olyan délutáni programokat szerveztek, amivel a tanulókhoz, szülőkhöz is eljutott az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat, és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt.

A programba kódvadászjáték, rendhagyó informatika órák, osztálykirándulás a szegedi informatika-történeti interaktív kiállításra is bekerült. Ezeken felül például a nyelvórákon angol, illetve német nyelven  irányítottak robotot a diákok, aki végül flashmobbal zárták a rendezvényt.

Magyarország idén 497 eseménnyel a 6. helyen végzett, ehhez a komlói középiskola 27 eseménnyel járult hozzá. A sok színes iskolai és külső code week program megszervezéséért köszönet illeti Takácsné Ludvig Ottília és Appl Szilvia informatika szakos tanárnőket. A befektetett sok munka és lelkesedés eredménye az, hogy a PSZC Komlói Szakgimnáziuma elnyerte a Programozás Hetének legaktívabb iskolája díjat.