Január végén folytatódott a pontvadászat a sakkozóknál. Az NBI/B-s komlói sakkcsapat a Pénzügyőr csapatát fogadta. Tavaly szoros 6:6-os döntetlen született.

 

Vasárnap gyors döntetlenekkel indult a mérkőzés, majd két táblán is nekünk állt a zászló, átvettük a vezetést. Idei első győzelmét aratta a fiatal Bihercz Gábor, és a múltkori elnézését feledtette Mrkonjic Nenad horvát légiósunk is. Sajnos az „ifitáblán” egy elnézést követően kikapott Kresz Ádám. Így 5 órai játék után már csak egy mérkőzés volt vissza döntetlen meccsállásnál. A komlóiak éltáblása Csiszár Csaba bástyavégjátékban győzedelmeskedett, így a miénk lett a 2 csapatpont és a budapesti vendégek 0 ponttal távoztak Komlóról.

Eredmények: Komlói Bányász I. – Pénzügyőr II. 6,5 : 5,5

Győztek: Csiszár Cs., Mrkonjic N., Bihercz G., Jeszenkszky J.

Döntetlent ért el: Leventic I., Goric E., Karsa L., Iván A., Solty L.

A bajnokság állása: 1. Zalaegerszegi Csuti SK 10 pont 2. Szentgotthárd ASE 9 pont 3. ASE Paks II. 6 pont 4. Komlói Bányász 6 pont …

A következő forduló február 14-én lesz Szentgotthárdon.

 

 *     *     *

 

Döntetlen Sárosd ellen

Néhány éve még a sakktérképen sem volt rajta Sárosd. Az idei sakkévadban szinte szárnyal a sakkcsapatuk, hiszen 4 forduló után 3 győzelemmel a 3. helyen tanyáztak. Ezúttal a komlóiak voltak a szenvedő alanyok, január 28-án Komlón vendégszerepeltek és 6:6-os döntetlent értek el.

Eredmények: Komlói Bányász II. – Sárosd SE 6 : 6

Győztek: Thürmer Jenő, Lantos Levente, Kádár Gábor és Niedling Tamás

Döntetlent ért el: Bátor Balázs, Györke Zoltán, Varga Miklós és Kresz Tamás

NB.II. Asztalos csoport állása: 1. Decs 8 pont (39,5 pont egyéni eredmény) 2. Nagyatád 8 pont (38,5) 3. Baja 8 pont (34,5) 4. Sárosd 7 pont 5. Komlói Bányász II. 5 pont…

 

A következő forduló Nagyatádon lesz február 18-án.