Legerősebb összeállításában léphet pályára szombaton Csurgón a Sport36-Komló kézilabdacsapata. Ennek ellenére a hazaiak számítanak a találkozó esélyeseinek. Fotó: archív

 Ősszel egy végig kiélezett mérkőzésen fektették két vállra Jerkovićék a Somogy megyeieket, amely akkor egy remek ötmeccses sikersorozatnak volt a nyitánya. A Csurgó elleni győzelmet követően az Orosháza, a Gyöngyös, a Vác és az Eger is meghajolt Kilvinger Bálint csapata előtt.

A szezonnyitón azonban nem lesz könnyű dolga Selymeséknek, hiszen nem csak a visszavágás vágya fűti a hazaiakat, hanem az is, hogy győzelmük esetén pontszámban beérhetik együttesünket.

A két csapat formájának összevetésében az EHF-csoportkörben érdekelt NEXE elleni találkozók jelenthetnek némi tájékozódási pontot. Míg mi négygólos vereséget szenvedtünk a horvát együttestől, addig a Csurgó öttel kapott ki a felkészülés során. Igaz a piros-fehérek Nekcsén visszavágtak: szintén öttel verték ellenfelüket.

A Csurgóról érkezett szélsőnk, Szkokán Szabolcs nagy várakozással tekint a nyitómérkőzésre. Úgy véli, egy nagyon „rohanós” mérkőzésre számíthatnak, ahol kulcsfontosságú szerepe lesz a visszarendeződésnek.

A hazaiak részéről Klemen Cehte nyilatkozott a délnyugati derbiről. A szlovén balátlövő egy – különösen hazai pályán – erős csapatnak tartja a Komlót, de képesnek érzi együttesét arra, hogy visszavágjon az őszi komlói vereségért.

K&H Kézilabda Liga 16. forduló, 2018. február 3. 18:00

Csurgói KK – Sport36-Komló

Sótonyi László Sportcsarnok V: Horváth, Marton