Míg NB I-es együttesünk a Csurgó otthonában indítja a tavaszi pontvadászatot, addig utánpótláscsapataink a fővárosban szeretnék megkezdeni a felzárkózást a riválisokhoz.

 

Ifi és serdülő kézilabdázóink is az FTC vendégei lesznek február első vasárnapján. Egyikük dolga sem lesz egyszerű, előbbiek a tabella hetedik helyezettjével, utóbbiak a bajnoki cím esélyesével találkoznak.

Szappanos Gergely, utánpótláscsapataink szakmai vezetője a rajt előtt fogalmazta az elvárásokat. Az ifikkel kapcsolatban elmondta; reménykedve, de a realitások talaján maradva várják a tavaszi rajtot, ahol a kitűzött cél továbbra is 1-2 rivális megelőzése lesz.

A felkészülés bő egy hónapja alatt kemény edzésekkel, edzőmérkőzésekkel, valamint egy szigetszentmiklósi tornával készültek a bajnokikra, melyek között lesz egy-két olyan hazai találkozó is, ahol reális esélyünk lehet a két pont begyűjtésére. A szakember úgy látja, hogy az átlövésgólok számában és a védekezés keménységében kellene előrelépnie csapatának, utóbbi elérésének érdekében új védekezésformációt is begyakoroltak a fiúk.

Szappanos Gergely beszélt a serdülőkről is, akik – véleménye szerint – 2-3 hazai mérkőzésen is győzelmi eséllyel lépnek pályára a tavaszi szezonban.  A nyáron kiöregedő játékosoktól azt várja, hogy minél jobban felkészüljenek a korosztályváltásra.

Mindenesetre a gárda bajnoki főpróbája jól sikerült, hiszen két hete tornagyőzelemmel térhettek haza Szigetszentmiklósról.

A kiemelt bajnokság tabelláján a serdülők állnak előkelőbb helyen. Nagy Zoltán edző csapata a 10. pozícióban várja a rajtot, míg az ifik 12.-ek.

 

A hétvégi program:

Serdülő I. osztály 12. forduló, február 4. 14:15

FTC-Pensio – Sport36-Komló

Elek Gyula Aréna V: Kiss Nikolett, Oláh Nóra

Ifjúsági I. osztály február 14. 16:00

FTC-Diagnosticum – Sport36-Komló

Elek Gyula Aréna V: Kiss Nikolett, Oláh Nóra