Ahogyan azt előre tudhattuk, komoly nehézségek vártak a KBSK NB II-es női kosárlabdacsapatára 2008 őszétől. Az előző bajnokságban 3. helyen végzett gárda keretéből ugyanis hat (!) játékos távozott különböző okok miatt. Ezek után Egri Nándor edzőnek a szakmai munkához elengedhetetlen létszámot az utánpótlásból felhozott 14-15 éves játékosokkal kellett pótolnia.

Az erősen megfiatalított együttes a nyáron még heti 6-9 edzést tartott, de az iskolakezdés miatt ezt aztán 4-re kellett csökkenteniük. A felkészülés során a Komló Kupán elért 3. hely még némi reményt adott a bajnoki szereplést illetően, ám a hatcsapatos mezőnyben komoly fizikai és lelki erőpróba várt a jelentősen meggyengült és megfiatalított KBSK-ra, ráadásul Czár Eszter januártól külföldön tanul tovább. – A két győzelem mellé begyűjtött hat – nagy különbségű – vereség azt mutatja, hogy nagyon nehéz tavasz elé nézünk. Eredményesség terén az ötödik hely megszerzése tűnik reálisnak, de szeretnénk a nagy különbségű vereségeink számát csökkenteni – ehhez viszont meg kell találni a fiatal játékosok helyét a csapatszerkezetben – mondja Egri Nándor.

A fiatalabbak körében a sportág vonzerejét is bizonyosan növelné az eredményesebb szereplés
A fiatalabbak körében a sportág vonzerejét is bizonyosan növelné az eredményesebb szereplés

Ami az őszi szereplés adatait illeti, öt játékos játszott a csapat minden mérkőzésén. A kilenc találkozón – melyeket Egri Nándor „kék korszak”-ként említ, mert a kosárlabdában a vesztes fél a jegyzőkönyv kék példányát kapja – 409 pontot dobott (45-ös átlag) és 609-et kapott (68-as átlag) a KBSK. A dobott pontok legtöbbjét (89-et) a hét találkozón játszott Czéder Anita szerezte, a további sorrend: Fodor 66 pont – 9 mérk., Mészáros F. 64 pont – 9 mérk.,  Czár E. 49 pont – 7 mérk. Az edző dicsérő szavakkal szólt a fiatalokról, akik szorgalmasak, tehetségesek, s azt is elmondta, hogy közülük többen (Román, Klonfár, Meszarics) éltek is a kapott lehetőséggel, s valamennyi találkozón pályára léphettek, míg a szezon második felében játékba lendült Hardi 8 mérkőzésen szerepelt.