Internetes szavazást követően adták át a megyei kosárlabdaélet legjobbjainak az elismeréseket. A Pécsett megtartott gálán komlói kosáredzőt is díjaztak.  

Ünnepélyes külsőségek között vehették át az elismeréseket Baranya megye legjobb kosarasai, edzői, játékvezetői. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya megyei szervezetének (BMKSZ) ünnepségén 15 kategóriában hirdettek eredményt. A díjakat Bodnár Péter, az országos szövetség főtitkára és Janovics László, a BMKSZ elnöke nyújtotta át győzteseknek.

Az internetes felületre több mint kétezer szavazat érkezett, melynek legjobb „Amatőr edző” kategóriájában a Komló Sport KK regionális bajnokságban játszó csapatának edzője, Czukor János kapta a legtöbb szavazatot.

Czukor János a következőket mondta az elismerés átvételét követően: „Nagyon örülök és egyben kimondhatatlanul büszke vagyok az elismerésre, amelyet azonban nem az egyéni sikeremnek tekintek, hanem Komló város kosárlabda sportjának! Nagyon köszönöm és hálás vagyok mindenkinek, aki az eddigi pályafutásom során mind szakmailag, mind emberileg támogatott! Külön köszönöm családomnak, barátaimnak és játékosaimnak, valamint edzőkollégáimnak és a klubunk vezetésének, hogy hittek bennem, biztattak, segítettek! Nagyszerű érzés immár második alkalommal elnyerni ezt a megtisztelő díjat, mely számomra különlegesen értékes, hiszen amatőrként sikerült ez a dicsőség!”

Nem sok kellett a „Női utánpótlásedző” kategóriában, hogy szintén komlói siker szülessen: Román Réka, a Komló Sport serdülőcsapatának edzője – megelőzve több pécsi kollégáját – Iványi Dalma mögött végzett a második helyen. Az amatőr női játékosok között a Komló Sport KK játékosai közül Román Réka 180, Czukor-Mészáros Anett 166, Kakócz Kata 120, Klonfár Dóra 73 szavazatot kapott. Junior játékosok között Szabó Nóra 227 (ezzel harmadik), Baksai Vivien 161 szavazatot kapott. A Serdülő játékosok között Kerekes Sarolta 204 (második hely) szavazatot kapott.

Az utánpótláskorú játékosok között száznál is több szavazattal került a legjobbak listájára, a Komló Sport két korábbi játékosa, jelenleg a PVSK-ban pattogtató Szabó Nikolett és Sebestyén Réka.

 

 

Fotó: Rónási Márton

Hiegl ZsoltSportInternetes szavazást követően adták át a megyei kosárlabdaélet legjobbjainak az elismeréseket. A Pécsett megtartott gálán komlói kosáredzőt is díjaztak.   Ünnepélyes külsőségek között vehették át az elismeréseket Baranya megye legjobb kosarasai, edzői, játékvezetői. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Baranya megyei szervezetének (BMKSZ) ünnepségén 15 kategóriában hirdettek eredményt. A díjakat Bodnár...