Schwarcz Botond a komlói Hélix Sportegyesület sportolója kiváló évet zárt 2017-ben.

Rengeteg edzés, munka, szorgalom, kitartás, kudarc és siker, de megéri küzdeni, sportolni. Botond fő sportja a triathlon, a duathlon és aquathlon. Emellett a felkészülési időszakban számos úszóverseny is részt vesz, profi úszókat megszégyenítő eredményességgel. Méltán mondhatjuk, hogy „Boti” a Hélix egyesületben sportoló gyermekek igazi példaképe.
Több éve bizonyítja már kitartását, lelkesedését és szorgalmát edzői Fáskerti Gábor, Szabó Károly valamint csapattársai felé is, nem hiába lett a beceneve HARCOS.

Botond legutóbb aranyjelvényes minősítést vehetett át egy fővárosban rendezett ünnepségen: Az eseményről Facebook-oldalán számolt be:
“Az elmúlt hétvégén Budapesten, a Magyar Triatlon Szövetség által rendezett 2017-es szezonzáró, Díjátadó Gálán vettem részt. Aranyjelvényes minősítést vehettem át Duatlon-ból és ugyanebben a sportágban a Magyar Országos összetett Ranglista második helyét szereztem meg. Köszönöm edzőimnek: Fáskerti Gábornak és Szabó Károlynak az egész éves munkájukat, valamint a Rati Kft- nek és a Magyarhertelendi Termálfürdőnek a támogatást.”