Kisiskolás korba lépett a Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál. A vízmű éttermétől a „501”-es szakiskola ebédlőjéig, majd onnan a sportcsarnok küzdőteréig vezetett az út. 2018-ban sincs megállás, az eddigi legjobb fesztivált ígérik a szervezők.

A legfontosabb: van még hely, de a jelentkezéseket csak január 15-ig, illetve a 110 férőhely betöltéséig fogadják el a szervezők (Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és Komló Város Önkormányzata). A nevezési díj 20.000 forint csapatonként és 3000 forint a húsos láda betéti díja, amit a versenyzők később visszakapnak. Technikai okok miatt 1 csapatban maximum 6 fő nevezhet. A szervezők 10 kg friss disznóhúst biztosítanak minden csapatnak. Hagyományőrző és biztonsági okok miatt csak kézidarálót lehet használni a versenyen. A vágódeszkákat, a töltéshez szükséges eszközöket senki se felejtse otthon.

A VIII. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő, védnöke pedig Polics József polgármester lesz. A díszvendégnek idén Beleznay Endre színművészt hívták meg a szervezők.

A siker töretlen és a nemzetközi jelző is indokolt, hiszen testvérvárosaink csapatait is invitálták a megmérettetésre, valamint Benningen küldöttsége is visszatérő résztvevő Németországból. A szakmai zsűri – Pichler Józseffel, a Turisztikai Egyesület címzetes egyetemi docensének vezetésével – idén is kellő alapossággal fogja elbírálni a frissen töltött kolbászokat.

A rendezvény 8 órától az Eszperantó téren „látvány disznóvágással” kezdődik. A fesztivál hivatalos megnyitójára 10 órakor kerül sor. A csapatoknak 10:15-től 12:00-ig van idejük leadni a mintákat. Az eredményhirdetésre – várhatóan 17 órától kerül sor.

A nap folyamán a Perfect Slágerzenakar és a B-Wersyo Band szorgoskodik a színpadon. Délután a Bayerkainers Trió és a mohácsi busók fokozzák a hangulatot.

Az eredményhirdetésre 17 órakor kerül sor, amikor is gazdára találnak a díjak. A szervezők elmondták, hogy kolbászsütésre a sportcsarnok előtt felállított sátorban lesz lehetőség.